A Skrullok köztünk járnak, íme minden imposztor karakter az MCU világából

A Skrullok köztünk járnak, íme minden imposztor karakter az MCU világából

Tele van rejtéllyel az Marvel-moziverzuma és a Skrullok bemutatkozása óta már senkiben sem lehet megbízni.

2019-ben mutatkoztak be a Skrullok a Marvel kapitányban, az elmúlt 4 évben pedig rávilágított, hogy számos MCU-karakter már nem az, akinek látszik. A Skrulloknak egyébként hosszú és összetett története van a Marvel Comics univerzumában. Ráadásul eléggé ismertek a más idegen fajokkal való konfliktusaikról, melyek közül kiemelkedik a Kree, egy másik hatalmas faj, akikkel időtlen-idők óta nem tudnak dűlőre jutni.

A másik para velük kapcsolatban, hogy a Marvel Kapitányban a Skrullokat alakváltó földönkívüli lényekként ábrázolják, tehát igazából senkiben sem lehet megbízni. Kezdetben persze ők voltak a rossz arcok, és őket ábrázolták elnyomóként, de később kiderült, hogy menekültek a Kree katonái elől és csak új otthont szerettek volna találni maguknak.

Ezeket olvastad már?

A képregényekben viszont van egy jól ismert crossover esemény, amely a Secret Invasion (Titkos invázió) néven fut. A sztori szerint a Skrullok beszivárognak a Földre, és kulcsfontosságú szuperhősöket cserélnek le saját fajtársukra. A Disney pedig kicsit csavart a történeten, mert az azonos című szériájukban a történet alapja ugyanez, de szuperhősökkel nem találkozunk.

A sorozat igazából Nick Fury (Samuel L. Jackson) köré épül, aki felfedez egy Skrull-összeesküvést, és ahogyan azt fentebb leírtuk, ő is rájön, hogy senkiben sem bízhat meg. Miután a 2019-es Marvel Kapitányban bemutatkoztak, fény derült rá, hogy a zöld bőrű és alakváltó Skrullok már 1995-ben megérkeztek a Földre. A Bosszúállók: Végjáték után 30 évvel most egy új, minden eddiginél nagyobb fenyegetés rajzolódott ki.

Nick Fury Thanos csettintésének semmissé tétele után tért vissza a Földre, de nem sokkal ezután elvonult, majd ismét felbukkant, méghozzá egyetlen céllal: megakadályozni a Skrullok hatalomátvételét. Annak ellenére, hogy Fury és Marvel Kapitány a 90-es években megmentette őket a Kree Birodalomtól, és a Skrullok szövetségre léptek velük, az alakváltó idegen faj egy kisebb csoportja úgy döntött, hogy megszerzi magának a Földet és kiírtja az emberiséget. A beszivárgás pedig olyan jól sikerült, hogy az egész emberi fajt veszélybe sodorta. Ennek apropóján pedig jó néhány fontos karakterről is kiderült, hogy nem mások, mint Skrull imposztorok.

Van köztük NATO-főtitkár, miniszterelnök, MI6 ügynök, parancsnok, de még Vasember egyik jóbarátja is alakváltó már egy jó ideje. Ez pedig Tony Stark Végjátékban látott halálát is eléggé megmásítja, amely miatt a Titkos Invázió rendezőjének bujkálnia kellett, mert félt a rajongók haragjától. Mindenesetre olyan dolgokkal elárulta magát ez az imposztor, minthogy Fury-t "Nick"-nek hívta, az ENSZ-szel szembeni agresszív viselkedése nem illett a karakteréhez, már 15 évvel ezelőtt is tudott a Skrull invázióról, valamint Android készüléket használt, ami egyértelműen arra utal, hogy követi az Apple "gonosztevőknek nem lehet iPhone-juk" szabályát. Valószínűleg már rájöttél kiről lehet szó, de ha nem, akkor kattints a galériánkra és nézd át a listát azokról, akikről kiderült alakváltó mivoltuk – zárójelben pedig, hogy melyik alkotásban buktak le a Skrull álcájukkal:


Att-Lass (Captain Marvel)

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár