LEC: Indul a Season Finals, a tét a világbajnokság!

LEC: Indul a Season Finals, a tét a világbajnokság!

Az EMEA-régió legjobb csapatai vérre menő csatákra készülődnek a berlini stúdióban.

Nagyon hosszú hónapok sorakoznak fel az LEC legjobb együttesei mögött, de hamarosan végleg lezárul a regionális bajnokság a 2023-as esztendőre. Az LEC 2023 Season Finals augusztus 19-én, azaz a mai napon startol el, a döntőt szeptember 10-én rendezik meg. Összesen 8 mérkőzésnap áll a csapatok rendelkezésére, hogy bebiztosítsák helyüket a Worldsre, a League of Legends-világbajnokságra. A legjobb 3 biztosan ott lesz Szöulban a VB-n, a 4. helyezettnek azonban egy Worlds Qualifying Series keretében kell megvívnia az LCS 4-jével. Ezt a Bo5-öt is Dél-Koreában rendezik meg, méghozzá a VB előtti nap, október 9-én. Az SF összes mérkőzését az esport2tv Twitch-csatornán, valamint az Origo Sport oldalán követheted élőben, magyar nyelven. A dropokért a lolesports.com felületére kell ellátogatnod, ahogy azt már korábban megszokhattad.

Ezeket olvastad már?

Augusztus 19. - MAD Lions vs EXCEL - 16:00 (Bo5)

Először a tavaszi bajnok MAD és a nyár legnagyobb meglepetését okozó, végül ezüstérmet szerző EXCEL lép színpadra. Az elmúlt hetekben mindkét ötös rengeteget gyakorolt, igyekeztek a lehető legmélyebben kitapasztalni azokat a változtatásokat, amelyeket a 13.15-ös frissítés emelt be a kliensbe. Elyoya agresszív stílusa miatt érdemes lesz mindenképp figyelni arra, hogy esetleg Naafiri kiválasztásra kerül-e a spanyol fenegyerek által. Az utolsó minor eredményei alapján Odoamnéék számítanak esélyesebbnek, de ha egy csapat van, amelyiket sosem szabad leírni (lásd a tavaszi nagy menetelést, majd reverse sweepet a fináléban), az a MAD Lions.

Augusztus 20. - G2 Esports vs Team BDS - 16:00 (Bo5)

A nemzeti ünnepen sincs megállás, az LEC-ben pörögnek tovább az események. A Szurdokban a téli és nyári szezon legerősebb együttesét láthatjátok, ahogy két vállra fekteti az elemzők szerint a tavaszi ezüstérmest. Bár a G2 sem verhetetlen együttes, jelenleg nincs semmilyen érv amellett, hogy miért nyerhetné meg ezt a szériát a BDS. Adamék lelkesek, fiatalok, azonban néha teljesen elfelejtik, hogy csapatként kéne játszaniuk, valamint igencsak kiismerhetőek. Benne van a levegőben a 3-0 is, ezért reménykedhetnek a tűzijátékok rajongói, hogy láthatják majd élőben az országszerte megrendezésre kerülő parádékat.

Kövess Minket!



Gamer szótár