Ha nem szólnak bele, akkor David Ayer teljesen mást stílust adott volna Jokernek

Ha nem szólnak bele, akkor David Ayer teljesen mást stílust adott volna Jokernek

A DC antihőseivel megrakott film hatalmas ígéret volt, de annál nagyobbat bukott.

Az a szép a képregényekben, hogy egy-egy népszerű cím számtalan verziót képes kitermelni saját magából. Lehet ugrálni az időben, a hős álarca mögött nem mindig ugyanaz van, a stílus változhat és ezzel a sor még korántsem ért véget. Ezért van akkora különbség a Batman filmek között. Ugyan Nolan és Burton is a klasszikus sorozatokat vette alapul, de előbbi sokkal modernebb, míg utóbbi igazi régi vágású képregény adaptáció. Mondjuk azt senki nem tudja, hogy Schumacher mit csinált. A rendező általában kontrolálja, hogy mit és hogyan akar megjeleníteni a filmvásznon. Persze van amikor a stúdió beleszól. Ez történt David Ayerrel is a Suicide Squad esetében.

Alapból jó ötlet volt, hogy filmre vigyék az Öngyilkos Osztagot. A füzetek népszerűek, jól fogy a merch és a mostani kicsit túltolt pozitív hősök mellett nagyszerű ellensúly lehetett volna kitaszítottak kalandja. De a stúdió az egészet tele akarta pakolni poénokkal, szükségtelen karakterekkel és extravagáns megoldásokkal. Ennek a legnagyobb áldozata Jared Leto és Joker lett. A ripacs és rikító bohócot a rajongók nem fogadták túl jól. Ugyan az amerikai színész megpróbált mindent kihozni belőle, de az indokolatlan tetoválások és bugyuta párbeszédek mögül nem volt könnyű dolga. Pedig Ayer mást akart, gyakorlatilag egy másik Jokert, amiről nemrég egy fotót is megosztott.

Image via X

Az alapötletben megvoltak az eredeti stílusjegyek, viszont a hivalkodó kirohanások helyett a hangsúly a pszichopata géniusz perszónára került volna. Erről egyébként James Gunn is megszólalt nemrég. Szerinte az Ayer-cut nagyobb sikereket érhetett volna el és az egyszer biztos, hogy az old-school fanok nem küldték volna el a kiadót melegebb éghajlatra. Erre pedig meglehet az esély, hiszen a hírek szerint az átigazolt rendező szabad kezet kap a DCEU következő fázisában. Benne van, hogy Ayer lehetőséget kap arra, hogy megmutassa mit is csinált volna máshogy.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár