LoL: Fakeréket kisöpörték, a G2 és a MAD nem hibázott, az LCS meg... LCS

LoL: Fakeréket kisöpörték, a G2 és a MAD nem hibázott, az LCS meg... LCS

Fakerék továbbra sem tudnak regionális szinten kiemelkedőt nyújtani.

Az elmúlt két napban elképesztő mennyiségben záporoztak a jobbnál jobbnak ígérkező League of Legends-mérkőzések. Az LCK-ben, az LCS-ben és az LEC-ben is maximális fordulatszámon pörögtek az események, az első két régióban nyári bajnokot koronáztak meg a finálék után. Az EMEA-régió topligájában "csak" a világbajnoki kvalifikáció volt a tét, ott még néhány hetet várni kell a nagydöntőre. A GEN, az NRG, a MAD és a G2 a fellegekben járhat, ugyanis ez a négy együttes sikeresen vette az akadályokat.

Ezeket olvastad már?

LCK 2023 Summer Finals - Gen.G vs T1 (3-0)

Peanut fantasztikus dzsungelezésének is köszönhette a címvédést a GEN. Fakerék óriási küzdelemben gyűrték le egy nappal korábban a KT Rolstert, érződött a háromszoros világbajnokon, hogy a bajnoki cím sorsáról döntő Bo5-re kicsit már elfáradtak. Ennek ellenére kijár a virtuális vállveregetés a teljes T1-nak, ugyanis nagyon mélyről sikerült felkapaszkodniuk a dobogó második fokára. A Worldsön biztosan ott lesz a rekordbajnok, Chovyékkal együtt már készülhetnek a hazai rendezésű, az év legnagyobb esport eseményének számító nemzetközi megmérettetésre.

LCS 2023 Championship Finals - Cloud9 vs NRG (1-3)

Hiába nyerte meg az alapszakaszt a C9, hiába ragadták magukhoz az előnyt a szezon utolsó Bo5-ös szériájában, Palafoxék megfordították a párharcot. Először ülhetett fel a major régió trónjára a nagy visszatérő NRG, akik 2023 előtt utoljára 2016-ban (!) szerepeltek a legrangosabb észak-amerikai LoL-os sorozatban. A döntő MVP-jének FBI-t választották, az ausztrál lövész főleg a harmadik felvonásban tündökölt, amikor 16-1-5-ös statisztikával demoralizálta Berserkeréket.

LEC 2023 Season Finals - MAD Lions vs EXCEL (3-0), G2 Esports vs Team BDS (3-1)

Nem sokan számítottak arra, hogy a nyári szenvedés után képesek lesznek az Oroszlánok újra harapni, de mégis megtörtént a nagy feltámadás. Ihletett formában brillírozott a Riftben a tavaszi bajnok, nem sok esélyt kapott az EXCEL arra, hogy egyáltalán szépíteni tudjon a sorozatban. A második mérkőzést érdemes visszanézni, ugyanis Aphelios és Sivir összecsapása beleégett azoknak az emlékezetébe, akik élőben nézték ezt a hatalmas taktiaki harcot. A G2 Esports egy mérsékelten eltrollkodott draft miatt bukott egy meccset, de összességében könyörtelenül gázolt át a BDS-en. Mikyx MVP-formában irányította végig a társait, a veterán támogatóval és francia ADC-jével úgy tűnik, hogy semmit sem lehet kezdeni jelenleg.

Kövess Minket!



Gamer szótár