Snydernek megvolt a terve, hogy a DCEU elkerülje azt a gödröt, amiből az MCU nem tud kimászni

Snydernek megvolt a terve, hogy a DCEU elkerülje azt a gödröt, amiből az MCU nem tud kimászni

Az egész alapját pedig a Flash füzetek multiverzuma adná.

Mindenki tudta, hogy nem lehet örökké tolni a Marvel filmeket. Viszont arra sem számítottak sokan, hogy az Infinity Saga végén az egész egy pillanat alatt bezuhan. Sokan a régi karakterek közül már otthagyták a sorozatot és a legtöbb újnak nem úgy sikerült a bemutatkozás, ahogy azt szerették volna. A mozis bevételek folyamatosan elmaradnak az első fázis mögött és a sorozatok sem hozzák azokat a számokat, amiket a Disney szeretne. Ezt pár évvel ezelőtt Zack Snyder is előre látta, pont ezért a Man of Steel sikere után felvázolt egy tervet arra, hogy lehet újraindítani a szériát, ha a benne lévő színészeket le kéne cserélni. Erről Jay Olivia, a Justice League: The Flashpoint Paradox animációs film rendezője beszélt, aki nem mellesleg több DC forgatókönyvön is dolgozott Snyder mellett:

"Az eredeti terv szerint az öt fő karakter saját trilógiát kapott volna és külön egy Suicide Squad. A Flash filmek végére eljutottunk volna oda, hogy megjelenik Eobard Thawne, másnéven Professor Zoom. A sorozat fordulata, hogy az öreg prof mozgatja a szálakat a háttérből. Ezután jött volna egy epikus csata a Justice League és közte, ami után lehetőségünk lett volna újraindítani a dolgokat. Új színészeket rakni az olyan ikonikus szerepekbe, mint Batman, Superman vagy a Flash."

A legnagyobb baj a fenti idézettel, hogy ez a hajó már elment. Sajnos a DC filmek is legalább annyira vagy még jobban is bukdácsolnak, mint a Marvel. Az öt fő karakter közül talán egyedül Aquaman kap majd trilógiát, de még ez sem teljesen biztos. Persze ne legyen igazam, én lennék a legboldogabb, ha James Gunn tényleg gatyába rázná ezt a kibővített univerzumot. A DC Comics még mindig tele van zseniális történetekkel, amiket érdemes elmesélni. Csak nem úgy, ahogy azt eddig próbálták.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN