Taika Waititi elmondta, hogy képzelné el a Thor ötödik epizódját

Taika Waititi elmondta, hogy képzelné el a Thor ötödik epizódját

Mondjuk a 4. részben nem az ellenféllel volt a gond.

Thor filmek és maga a karakter egy nagyon furcsa helyzetben van, ha az MCU teljes egészét nézzük. Az első rész rendben volt, a második nem annyira, a harmadik zseniális és végül a negyedikben Christian Bale alakításán kívül sok jót nem láttam. Ugyanez igaz kicsit az Avengers filmekre is. Ott ő a legnagyobb hős, tele ambícióval, büszkeséggel és csupa szívvel vagy ő a poén tárgya és vele élcelődik mindenki. Persze ez a dinamika jól áll neki egy bizonyos határig és ezt a határt sajnos a Love and Thunder bőven maga mögött hagyta és sajnos nem a jó értelemben. Pont ezért a rajongók többször elmondták, hogy ez nem lehet a befejezés, Thor ennél többet érdemel. Ezt úgy tűnik a film rendezője Taika Waititi is osztja, hiszen nemrég arról beszélt, hogy ki lehetne a villámok istenének ellenfele, ha jönne az ötödik rész:

"Mi maradt még neki? Valami olyanra van szükség, amit a karakter magával hordoz már a kezdetek óta, de még mindig van benne valami. Valami, ami ellen újra összeszedheti az erejét, hogy átugorjon egy olyan akadályt, amire előtte nem volt képes. Nem hiszem, hogy az új ellenfél gyengébb lehetne, mint Hela. Azt hiszem ő az alapszint és az új gonosznak még nála is erősebbnek kell lennie. Azt szeretném, ha lesz ötödik rész, akkor abban legyenek furcsa idegen életformák, szörnyetegek és fenevadak a galaxis legsötétebb bugyraiból."

Kicsit kettős érzésem van mindig, amikor Waititi a Thor filmekről beszél. A Ragnarok bebizonyította, hogy tud jó filmet rendezni. Majd a Love and Thunder arra világított rá, hogy van amikor ez nem annyira jön össze. Egyszerre szeretném és félek attól, hogy jöjjön a következő epizód. Örülnék neki, ha a karakter méltó befejezést kapna, de sajnos az is benne van, hogy az egész csak rosszabb lesz.

Kövess Minket!