LEC: Máris megvált egy játékosától a Team Vitality

LEC: Máris megvált egy játékosától a Team Vitality

Az egykoron hatalmas sztárnak számító fenegyerek most új klub után nézhet.

2018-ban robbant be az ERL élvonalába Oskar "Selfmade" Boderek, amikor a MAD Lions együttesével megnyerték a spanyol liga tavaszi és nyári szezonját, valamint egy 3-4. helyezést és egy bajnoki címet szereztek az EMEA Mastersen. Ilyen előjelek mellett nem volt kérdés, hogy a lengyel junglert le kell igazolnia egy LEC-csapatnak, végül az SK Gaming lett a befutó a topliga mezőnyéből. Werlyb, Pirean, Crowshot és Dreams oldalán nem sok babért tudott learatni az ekkor 19 éves srác, azonban a Fnatic így is meglátta benne a lehetőséget. A kifejezetten ütős ötös az egykori világbajnok klubnál jól teljesített 2020-ban, a Worldsön eljutottak a negyeddöntőig is. 2021-ben került Selfmade ahhoz a Team Vitalityhez, akiknél három szezont húzott le, majd váratlanul kispadra ültették. 

Ezeket olvastad már?

14 hónapig padozott, fizetést kapott, most megváltak tőle

Miután a francia szervezet vezetősége úgy döntött, hogy nincs értelme ennyi "erős karaktert" felsorakoztanti, Selfmade-et elküldték a Vitality.Bee-be, a helyére elhozták az X7-től Harut. A csere nem jött be, Perkz köré új ötöst kellett építeni, amelyben ismét nem kapott szerepet a csere dzsungeles. Selfmade már az akadémia csapatban sem játszott, tulajdonképpen a streamelés és banger tweetek megosztása mellett nem volt semmilyen kapcsolata a Méhekkel. 14 hónap után döntöttek úgy a döntéshozók, hogy most kell pontot tenni a Selfmade-ügy végére, ezért felbontották a még élő szerződését az esportolónak.

Hogy Selfmade ebben az inaktív státuszban mennyi fizetést kapott, az várhatóan sosem derül ki, de ha pénzszórásról van szó, abban kifejezetten elöl járónak számít a "szupercsapatokat" halmozó klub. Sok rajongót szerzett profiskodása alatt a most 23 éves játékos, azon kevesek közé tartozik, akik megjárták a legmagasabb szinteket. Várhatóan a jövőjéről november 20-a után derülhetnek majd ki részletek, ugyanis ekkor kezdődik majd hivatalosan az átigazolási szezon a legnagyobb bajnokságokban.

Kövess Minket!



Gamer szótár