LoL: Kiesők itt, továbbjutók ott, avagy az izgalmak egyre fokozódnak

LoL: Kiesők itt, továbbjutók ott, avagy az izgalmak egyre fokozódnak

Nincs megállás a profi LoL-ban, a tét egyre nagyobb.

Még összesen hat mérkőzésnap van hátra az LEC 2023 Season Finalsből, emellett hét alkalommal kerülnek képernyőre a következő két hétben az EMEA Masters 2023 nyári szezonjának legjobbjai. Mindkét bajnokságban már a Bo5-ös szériák következnek, vagyis nem érdemes esti programot szervezni, mert elképesztően izgalmas találkozókra van kilátás. Természetesen az összes mérkőzést magyar nyelven, élőben élvezheted az esport2tv Twitch-csatornán és a lolesports.com oldalán.

Ezeket olvastad már?

Mi történik az LEC 2023 Season Finalsben?

Az EXCEL tükörsima 0-3-mal került le alsóágra, Odoamnééknek a szépítés sem sikerült a nyári szezonban szenvedő, az SF-re látványosan feljavuló MAD Lions ellen. A Team BDS egy meccset csaklizott el a G2 Esports orra elől, de Adaméknek sem volt reális esélyük arra, hogy egyetlen széria megnyerésével kvalifikálják magukat a Worldsre.

Szombat 18:00 BDS vs SK, vasárnap 18:00 XL vs FNC

Nehéz megtippelni az erőviszonyokat, ugyanis sem az SK Gaminget, sem a Fnaticot nem láttuk még képernyőn a 13.15-ös frissítésben. Nem lenne meglepő, ha mindkét szériában felcsendülne a Silver Scrapes, azaz egy mindent eldöntő ötödik körben dőlne el, hogy melyik két együttes búcsúzik a további küzdelmektől és így a világbajnokságtól is.

Mi a helyzet az EM 2023 Summerön?

Elképesztő menetelést mutat be két olyan együttes, amelytől gyakorlatilag semmit sem vártak előzetesen az elemzők. A GTZ első portugál csapatként bejutott a főtáblára, ahol kitartott Coatpustmainék lendülete, így már a rájátszásban készülhetnek az újabb meglepetésre. Az ellenfelük pont az a Macko lesz, akik veretlenül zártak egy olyan csoportban, ahol csak másodikként jutott tovább egy bizonyos Karmine Corp. 

A KC gyengélkedése ellenére nem szabad leírni Targamasékat, ugyanis egy Bo5-ben benne van a pakliban, hogy teljesen más arcukat mutatják majd. A top 8-ból kiemelkedik az IW, akik eddig egyetlen mérkőzést sem veszítettek a nyári kiírásban. A török címvédőn kéne rögtön átlépnie a Karmine Corpnak ahhoz, hogy ne érjen számukra túl hamar véget az ERL-régió legrangosabb versenye.

Kövess Minket!



Gamer szótár