LoL: Öt játékos, akinek jövőre már az LEC-ben lenne a helye

LoL: Öt játékos, akinek jövőre már az LEC-ben lenne a helye

November végén indul az átigazolási szezon, ne lepődj meg, ha az alábbi játékosok neve előkerül majd az év utolsó hónapjaiban.

Egyelőre semmi hír arról, hogy az Astralist melyik klub válthatja az LEC-ben 2024-től. Az biztos, hogy a dánok árulják a spotjukat, amiért legalább 25-30 millió eurót ki kell majd fizetnie annak a vevőnek, aki szeretné megvetni a lábát a franchise rendszerré alakított topligában. Ha meg is vásárolja majd egy együttes ezt a helyet, nem garantált (lásd Team BDS vagy Team Heretics), hogy azzal az ötössel vágnak majd neki a meccseknek, amellyel most küzdenek az alsóbb szinteken. Érdemes már most körbenézni azok között az idézők között, akik potenciálisan bekerülhetnek majd az LEC-be, ugyanis mindegyikőjükkel találkozhattok a jelenleg is zajló 2023-as nyári EMEA Mastersen.

Ezeket olvastad már?

Kofte - DenizBank İstanbul Wildcats

Tavasszal sikerült a török midesnek behúznia a tornagyőzelmet az ERL-régió legnagyobb versenyén, néhány hónappal később ismét a TCL-bajnok számít a legnagyobb esélyesnek. 22 éves Emre Akça, vagyis még kifejezetten fiatalnak számít, így nem jelentene túl nagy rizikót őt elvinnie akár valamelyik nagyobb csapatnak. 

Legtöbbet játszott hősei: Viktor, Jayce, Tristana, Annie

Keduii - SK Gaming Prime

Karrierje során már háromszor állhatott fel az EMEA Masters dobogójára a 22 éves német ADC. Impozáns eredménylistával büszkélkedik, azonban talán most került olyan formába, hogy teljes joggal kacsintgathat az LEC felé. Az SK Gamingben Exakick helye betonbiztosnak tűnik, ezért Tim Willersnek lehet el kell hagynia azt a szervezetet, amelynél már összességében hat szezont húzott le.

Legtöbbet játszott hősei: Kalista, Zeri, Aphelios, Tristana

Caliste - Karmine Corp

Abszolút az EMEA-régió legnagyobb ígéreteként lehet beszélni a mindössze 16 éves (!) ADC-ről. Caliste Henry-Hennebert holnap tölti be a 17. életévét, ezért számára elég kellemetlen lenne, ha bevezetné a Riot Games az LEC-re is azt a szabályt, hogy csak felnőttkorú, azaz legalább 18 éves esportolók indulhatnak a bajnokságban. A francia bajnoki cím már összejött a tininek, most az EMEA Masters trófeája lebeghet a szeme előtt.

Legtöbbet játszott hősei: Zeri, Kai'Sa, Aphelios, Xayah

BAO - DenizBank İstanbul Wildcats

A koreai zseni a DRX akadémiáján pallérozódott, de 2022-ben úgy döntött, hogy megpróbálkozik egy török karrierrel. A váltás bejött Jeong Hyeon-woonak, ugyanis a Fenerbahçe Esportsszal rögtön első szezonjában ezüstérmet ünnepelhetett. A klub megszűnt, de jött az IW, aki megkínálta egy újabb szerződéssel a 21 éves ADC-t. Koftéhez hasonlóan mindent megnyert eddig idén, jó előjelekkel várhatja, hogy kivessék a nagyok rá a hálójukat.

Isma - Movistar Riders

Sajnos a magyarok szempontjából pont a legrosszabbkor lépett szintet a francia-belga jungler, ugyanis sikerült lejátszania a Szurdokból bluerzort a spanyol liga döntőjében. A tavaszi szezon után a nyárit is behúzta a Movistar Riders, jelenleg ők számítanak az Ibériai-félsziget legerősebb együttesének. Ismaïl Boualemnek kiemelkedő nemzetközi eredménye egyelőre még nincs, de egy jó EMEA Masters helyezés talán elég lehet ahhoz, hogy valaki adjon neki egy esélyt az LEC-ben.

Kövess Minket!



Gamer szótár