Ők azok a hősök, akik méltóak rá, hogy forgassák Thor pörölyét

Ők azok a hősök, akik méltóak rá, hogy forgassák Thor pörölyét

De ki dönti el azt, hogy ki a méltó rá?

Az MCU mozikban és a képregényekben is egy visszatérő elem Thor kalapácsa, pontosabban az, hogy ki is tudja azt forgatni. Ez azért is fontos, mert"Aki méltó rá hogy felemelje a pörölyt az megkapja Thor erejét is", ami nem kis dolog. A filmekben leginkább egy ember az, aki a villámistenen kívül fel tudja emelni, de egyébként nem ő az egyetlen, aki méltó rá. Többen vannak, mint gondolnátok.

Amerika Kapitány

Kezdjük talán a legalapvetőbbel. Steve Rogers az Avengers filmekben és a képregényekben is képes felvenni a legendás fegyvert. Előkapja Thanos ellen, akkor amikor az asgardi nagy kígyó szétroppantja a pajzsát, de még akkor is a kezébe kerül, amikor a gonosz énje a Hyrdát irányítja.

Pókember

Most egyből mindenki a fejéhez kap, hogy márpedig Peter Parker soha nem forgatta a Mjölnirt. Nos ez igaz, viszont egy másik alteregója igen. Egy alternatív sorozatban Captain America 1999-ben ismét jeges álomba merül és 100 évvel később Miguel O'Hara talál rá. Akkor egy csatában a kapitány feláldozza magát és utolsó leheletével Miguel felé dobja a kalapácsot. Az olvasókon kívül talán Miguel az, aki a legjobban meglepődik, hogy használni tudja azt.

Fekete Özvegy

A What If? sorozat egyik központi eleme a Ragnarök mítosz. Viszont a történet elején Thor életét veszti, mikor harcba száll a világkígyó ellen. Ezek után tényleg eljön az apokalipszis és az emberiség vesztésre áll. Fury és a SHIELD rájön, hogy a gond ott van, hogy a villámistennek most kéne a kígyó ellen harcolnia, nincs egyensúly, ezért az emberek nem győzhetnek. Ezért Shang Chi, a Sólyom, Silver Sable, Microchip és Natasha Romanoff egy epikus kalandban próbálja megkeresni Thor hagyatékát. A kalapács egyből nem adja magát, de amikor szorul a hurok, akkor a Fekete Özvegy megkapja Thor erejét.

Vasember

Tony Stark elméletileg soha nem emelte fel a pörölyt, de technikailag mégis sikerült neki. Az Avengers 122-es füzetében a kalapács föld-körüli pályán mozog, miután Thor 'otthagyta'. Itt a páncél segítségével meg tudja változtatni annak az útját és visszajuttatni jogos tulajdonosának. Viszont Thor hatalmát nem kapja meg.

Storm

Ez szintén nem egyértelmű, de Storm is képes használni a kalapácsot. A sztori szerint Ororo ajándékba kapott egy hasonló fegyvert Lokitól, ez volt a Stormcaster. Viszont a fegyver megmérgezte az X-Man elméjét és gonosz tettekre sarkalta. A történet végén Thor és Storm között egy durva csata után Mjölnir mágiája megtisztítja az elméjét és a kalapács segítségével elpusztítja Loki ármánykodását.

Moon Knight

Az Age of Konshu sorozatban Marc Spector ellenfele Mephisto. A szupergonosz ellenfél a Marvel Univerzum, egyik legerősebb entitása, ezért a lovag megpróbálja ellopni az összes Bosszúálló erejét, hogy fel tudja vele venni a harcot. Miután lezúzza a villámistent, egyből fel is kapja a kalapácsot és elmondja, hogy a fém amiből az készült uru, amit a Hold mélyéről hoztak. Azt pedig nyilván uralni tudja.

Wonder Woman

A DC vs. Marvel körben a két univerzum hősei egymásnak feszülnek. A csata kaotikus, mindenhol robbanások, a mágia szétszakítja a csatateret és még a föld is megremeg. Marvel Kapitány Shazam varázsával lelövi az égről Thort és a pöröly Diana elé kerül. Mikor kézbe veszi, egyből megkapja az erejét, de mikor Storm ellen indul eldobja azt, mert a saját erőből akar győzni, nem a lopott hatalommal.

Deadpool

Végül pedig kedvenc nagyszájú zsoldosunk is kézbe kapta a kalapácsot, de mint kiderül, az egész csak kamu volt. Ismét Loki a ludas, aki megyőzi Wade-et, ha segít neki legyőzni Thort, akkor megoldja, hogy együtt lehessen a kedvesével, a Halállal. Egy ütközet közben hatalmas robbanás rázza meg a csatateret, ami után Deadpool felkapja a pörölyt és a villám ereje is átjárja, ami miatt Thor döbbenten áll. Később kiderül, hogy ez soha nem történt meg. Loki egyszerűen láthatatlanná tette a kalapácsot és illúziót bocsátott Wade-re.

Kövess Minket!



Gamer szótár