Szinte rá sem lehet ismerni Adam Driverre a Ferrari hidegrázós első trailerében

Szinte rá sem lehet ismerni Adam Driverre a Ferrari hidegrázós első trailerében

Adam Driver pokoli jól ráérzett a legendás szerepre.

Adam Driver az egyik legnagyobb kihívásával nézett szembe, amikor leszerződött Michael Mann Ferrari című drámájához. Az első előzetes alapján szinte felismerhetetlen a színész, de éppen ezért mutat jól a vásznon Enzo Ferrariként, aki, mint tudjuk az olasz sportkocsigyártó atyja volt. Driver feleségét, Laura Ferrarit Penelope Cruz alakítja, de rajta kívül feltűnik majd a történetben Shailene Woodley is, mint Ferrari szeretője Lina Lardi – illetve szerephez jut még Patrick Dempsey (Piero Taruffi), Jack O'Connell (Peter Collins), Sarah Gadon (Linda Christian) és Gabriel Leone (Alfonso de Portago) is. Azt is tudni lehet már, hogy a Ferrari premierjére az idei Velencei Filmfesztiválon kerül sor.

Ezeket olvastad már?

A Ferrari című alkotás 1957-ben játszódik, méghozzá a hírhedt Mille Miglia versenyt helyezve a középpontba, amelynek során de Portago versenyautójának kereke kidurrant, és emiatt ő és további kilenc néző is meghalt a balesetben. Ferrarit és a gumiabroncsgyártót emberöléssel vádolták meg a történteket követően, de az ügyet később ejtették. A produkció nagy részét abban az olaszországi Bresciában forgatták, ahol a valódi Mille Miglia verseny is lezajlott.

Miközben a SAG-AFTRA és a WGA sztrájkja tombol az Egyesült Államokban, Mann büszke arra, hogy filmje nem kötődik a nagy stúdiókhoz. A rendező a Varietynek legutóbb a következőkről számolt be:

„A film eredete, a forgatókönyv és a film tartalma, amit eddig bemutattunk, nem illik azon projektek közé, amelyet a hagyományos stúdiók felkarolnának. Igazán örvendetes, hogy ez egy független film, amelyet a Neon, forgalmaz.”

A Ferrari forgatókönyvét egyébként maga Mann írta meg, átdolgozva a néhai Troy Kennedy-Martin – Martin Brock Yate 1991-es 'Enzo Ferrari – Az ember, az autók, a versenyek, a gépezet' című életrajzi könyvét.

Íme az első trailer:

Kövess Minket!



Gamer szótár