10 idióta, filmekből vett keresztnév, melyek ma már hivatalosan használhatóak

10 idióta, filmekből vett keresztnév, melyek ma már hivatalosan használhatóak

Nehéz döntés lehet, hogy a Hannibál vagy inkább a Gerált nevet adjuk-e gyermekünknek.

Manapság egyre nagyobb divatjukat élik az egzotikus keresztnevek, melyek nagyban eltérnek a hagyományos, általunk megszokottaktól. Ezek általában a szülők valamilyen irányú rajongásából adódnak, melynek adott esetben később a gyermek issza meg a levét.

Ha olyan keresztnevet szeretnénk választani, mely hazánkban még nincs használatban, a Magyar Tudományos Akadémiához kell névadási javaslattal fordulnunk, melyet ők idővel elbírálnak, és ha nem találnak semmi kivetnivalót benne, akkor szabad a pálya. Évente több száz javaslatot kezelnek, de végül ezeknek csupán egy kis részét engedélyezik.

Ezeket olvastad már?

Névválasztáskor a szülők gyakran fordulnak kedvenc filmjük, vagy sorozatuk szereplőihez, így bőven akadnak innen eredő, az MTA által jóváhagyott nevek. Alább ezekből szedtünk össze párat:

  • Gandalf – A Gyűrűk Urából számos további név válaszható, például a Frodó
  • Hannibál – Ha az egyik legbrutálisabb gonosztevő után szeretnénk elnevezni gyermekünket, semmi akadálya
  • Oktávián – Hamupipőke pocakos egere nyomán, bár fonetikus írással
  • Gerált – A Vaják sorozat megjelenése után nem kellett sok idő, hogy a főszereplő neve is hivatalos keresztnév legyen hazánkban
  • Denerisz – ahogy a férfiak körében a Gyűrűk Ura, a nőknél inkább a Trónok Harca dominál számos névvel, mint például Adolfina és az Abélia
  • Adelaida – Macskarisztokratákban a macskák gazdája
  • Hófehérke – azt hiszem nem szorul magyarázatra

Ezek ugye az elfogadott javaslatok, de került elutasításra olyan név mint a Pumba, vagy éppen nem a filmvilághoz kapcsolódó Kolbász. Érdemes nyomon követni a névlista bővülését, ugyanis évről évre egyre hajmeresztőbb eredményekkel találkozhatunk.

Rendelj hatalmas kedvezménnyel a Don Pepétől!

Szeptember 10-éig, minden 26 cm-es pizzára 20% kedvezmény jár a 'pcguru20', minden 32 cm-es pizzára 15% kedvezmény jár az 'esport15' kuponkódokkal. Irány a donpepe.hu, csapj le az akciós ajánlatra még ma!

Kövess Minket!



Gamer szótár