Hirdetés

Parázik az Nvidia? Csökkentették az egyik középkategóriás RTX kártya árát!

A nyár elején bemutatott modellért most kevesebbet kérnek.

Hirdetés

Nem a 4000-es szériája lesz történetének legsikeresebbje az Nvidiának, és nem csak azért, mert teljesítményben nem ájultak el tőle a felhasználók. Gyakorlatilag a 4090-en – és talán a 4080-on – túl nem lehet azt mondani, hogy azonnal rohanna az ember megvásárolni ezeket az új modelleket. Előbbieket pedig már csak a pokoli áruk miatt sem feltétlenül tervezi beszerezni az ember.

Ezeket olvastad már?

Aztán szép lassan piacra dobták a közép és alsó-kategóriás termékeiket is a zöldek, de egyelőre ezek sem nyerték el úgy igazán a rajongók tetszését. A nyár elején leleplezett 4060 Ti kapcsán pedig most az árakból is visszafaragott a cég. A korábban 499 dollárért (~ 178 ezer forint) árult kártyákat most már 430-450 dollárért (~ 154-161 ezer forint) be lehet gyűjteni, ez pedig már alig magasabb a 8 GB-os változat 399 dolláros áránál.

Elemzők szerint – bár ehhez aligha kell ilyen titulust a nyakunkba venni – ez annak tudható be, hogy a rivális AMD bejelentette az RDNA 3-as GPU-kat, és ezt követően 449 dollárért küldte harcba az RX 7700 XT 12 GB-os, és 499-ért Radeon RX 7800 XT 16 GB-os kártyáit. Az utóbbi modell jobb teljesítményre képes és lenyomja a 4060Ti-t, tehát eléggé rossz választásnak tűnik a zöldek hardvere, főleg az árának fényében, így nem maradt más választásuk, mint kevesebbért kínálni a 16GB-os verziót. Itthon egyébként valamivel 200 ezer feletti áron vihető haza jelenleg aa különböző webshopokból a 4060 Ti 16GB.

A GeForce RTX 4060 Ti azon játékosoknak kínálhat megoldást egy esetleges gépfejlesztés során, akik olcsóbban szeretnének egy új generációs videókártyát és olyan játékokkal szeretnék tolni, melyek erőteljesen építenek a DLSS3-ra.

Nézd meg legújabb videónkat

Kövess Minket!Gamer szótár


Hirdetés

Esport1 Youtube: Iratkozz fel!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés