A One Piece megdöntötte a Netflixen a Wednesday és a Stranger Things rekordját

A One Piece megdöntötte a Netflixen a Wednesday és a Stranger Things rekordját

Hihetetlen érdeklődés övezi Eiichiro Oda élőszereplős történetét.

Sokan tartottak a Netflixes One Piece élőszereplős sorozattól, hiszen a legtöbb esetben az ilyen adaptációk – főleg az említett streamingplatform esetében – nem feltétlenül sikerülnek jól. Az első trailerek azonban biztatóak voltak, és most, hogy a teljes első évadot meg lehet már tekinteni, megérkezett az első heti statisztika is. Ez alapján pedig parádésnak mondható a One Piece rajtja.

Ezeket olvastad már?

A széria egyenesen az angol tévélisták élére hajózott, és mindössze négy nap alatt lenyűgöző, 18,5 milliós nézettséget ért el. A sorozat 93 országban került a Top 10-be, 46 országban pedig az első helyen debütált. Japán történetének legnagyobb példányszámban eladott mangasorozatán alapul, amelyből világszerte több, mint 500 millió darab talált már gazdára, Eiichiro Oda terjedelmes történetének élőszereplős adaptációja jelenleg a Netflix egyik legmagasabb nézettségi mutatójával rendelkezik. Ez a start pedig fantasztikusnak mondható, hiszen lepipált olyan sorozatokat, mint a The Diplomat, Resident Evil, FUBAR vgy a XO, Kitty. Ezek közül egyébként három már zöld utat kapott a folytatásra, míg a Resident Evilt kegyetlenül elkaszálták.

Két szériát viszont nem tudott megelőzni Luffy és a csapata, miután az Éjjeli ügynök (The Night agent) és A megfigyelő (The Watcher) valamivel jobb mutatókkal rendelkezik a debütálást követően – előbbi 20,6, utóbbi 22,3 milliós nézőszámot ért el.

Hosszútávon ettől függetlenül szintén nem szabad leírni a One Piece-t. A platform abszolút győztese ezen a téren a Wednesday, ezért a Jenne Ortega főszereplésével készült sorozatot nem lesz egyszerű még csak megközelíteni sem a maga 181 milliós nézettségével (91 napra levetítve), de a 91 napos időintervallumot vizsgálva így is odaérhet majd a legjobbak közé az adaptáció, és akár még a koronáért is harcba szállhat. Egy mutatóban viszont már most letarolta a Netflix kedvenceit: felülmúlta azt a mérföldkövet, amelyet a streamingszolgáltató Addams Family adaptációjának első évada, a Wednesday és a Stranger Things című sci-fi sorozat negyedik évada állított fel. 83 országban végeztek az első helyen a megjelenésük első hétvégéjén, míg a One Piece tízzel több nemzetnél diadalmaskodott.


RENDELJ HATALMAS KEDVEZMÉNNYEL A DON PEPÉTŐL!

Szeptember 10-éig, minden 26 cm-es pizzára 20% kedvezmény jár a 'pcguru20', minden 32 cm-es pizzára 15% kedvezmény jár az 'esport15' kuponkódokkal. Irány a donpepe.hu, csapj le az akciós ajánlatra még ma!

Kövess Minket!



Gamer szótár