30 év börtönt kapott a That '70s Show sztárja

30 év börtönt kapott a That '70s Show sztárja

Egy vádpont alól felmentették, de kettőben elítélték.

Még az év elején robbant a bomba, amikor három, nevét elhallgatni kívánó nő vádolta meg Danny Mastersont szexuális erőszakkal. Az áldozatok elmondása alapján a színésszel a Szcientológiai Egyházon keresztül találkoztak. Masterson mindhárom esetben készített nekik egy italt, amibe vélhetően valamilyen nyugtatót vagy drogot kevert, mert onnantól az áldozatok egybefüggően azt mondták, hogy elgyengültek és nem tudtak védekezni az erőszak ellen. Az esetek még a kétezres évek elején történtek és szcientológusok meggyőzték őket, hogy emiatt ne menjenek a rendőrségre. Az egyikük így emlékszik az esetre:

„Mindennek van következménye. Abban az időben a Szcientológia volt az egyetlen közösség, amit mozogtam, amíg meg nem ismertem Mr. Mastersont. Danny egy híresség volt, ezért az egyház mindenek felett védelmezte őt. Miután pedig elmentem a rendőrségre, egyből ellenségnek kiáltottak ki és onnantól senkivel nem tudtam felvenni a kapcsolatot.”

A büntetőjogi per még a nyár elején kezdődött és a tegnapi nappal véget ért. Mastersont az esküdtek két vádpontban találták bűnösnek. Az döntés szerint a színész legalább harminc évet tölt majd a rácsok mögött, de akár élete végéig is börtönben maradhat. A bírónő a következő szavakat intézte hozzá az ítélet kihirdetése után:

Mr. Masterson itt nem ön az áldozat. A 20 évvel ezelőtti cselekedetei elvették egy másik ember hangját és választási szabadságát. A 20 évvel ezelőtt cselekedetei miatt bűnözővé vált és most ezért van itt.

Az már biztos, hogy a színész sokáig nem szabadul, azonban felmerült, hogy a Szcientológiai Egyház is a vádlottak padjára kerül, amiért megpróbálták elfedni a valóságot és rávenni az áldozatokat, hogy ne jelentsék azt, ami történt. Ezzel kapcsolatban még egyelőre nem született döntés.

Ezeket olvastad már?

Rendelj hatalmas kedvezménnyel a Don Pepétől!

Szeptember 10-éig, minden 26 cm-es pizzára 20% kedvezmény jár a 'pcguru20', minden 32 cm-es pizzára 15% kedvezmény jár az 'esport15' kuponkódokkal. Irány a donpepe.hu, csapj le az akciós ajánlatra még ma!

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN