LoL: Két döntőt rendeznek a hétvégén, mindkettőt dropok társaságában követheted magyarul

LoL: Két döntőt rendeznek a hétvégén, mindkettőt dropok társaságában követheted magyarul

Érdemes a következő három estére szabaddá tenned magad, mert jönnek a régió legizgalmasabb összecsapásai.

Január közepén indult útjára az LEC 2023 Winter Season, ami megnyitotta kompetitív szinten az idei évet az EMEA-régióban. Az átalakított formátum miatt közel nyolc hónapon keresztül hadakoztak egymással az topliga legjobbjai, de egyszer minden jónak vége szakad. Így van ez az LEC-vel, amelynek Season Finalséből már csak két Bo5 maradt hátra. Ezeket a kiemelt összecsapásokat megelőzi az EMEA Masters 2023 Summer döntője, amit ugyanúgy Montpellier-ben rendeznek meg, mint a "nagyok" szériáit. A Riot Games jóvoltából dropok várnak rád a magyar közvetítésen, csatlakozz a nézőkhöz a lolesports.com oldalán egész hétvégén.

Ezeket olvastad már?

09.08. - 18:00-tól Karmine Corp vs Movistar Riders (Bo5)

Az EM fináléjába két olyan együttes jutott, akikkel nem igazán számoltak a csoportkör után, mint valódi bajnokesélyesekkel. Mind a KC, mind a MRS szenvedett a Bo1-ekben, alig tudták beverekedni magukat a csoportjaikban a legjobb két együttes közé. A rájátszásban azonban kijött nekik a lépés, így összecsaphatnak a döntőben. A SAKEN vezette francia bajnok negyedik tornagyőzelmére hajt, Supáék most először jutottak el ilyen magasságokba. Egy hatalmas és kiélezett rangadóra van kilátás, ahol olyan játékosok kapják meg a főszerepet, akik közül többen bekerülhetnek 2024-ben az LEC-be.

09.09. - 18:00-tól - MAD Lions vs Fnatic (Bo5)

Az alsóági döntőben a "vesztesek" találkoznak, hogy eldöntsék, melyikőjük vívhat meg majd vasárnap 18:00-tól a G2 Esportsszal a bajnoki címért. A MAD tükörsimán esett le vigaszágra, egyetlen meccsen kívül nem tudták megszorongatni a régió legerősebb együttesét. A Fnatic nagyot harcolt, hogy itt legyen a top 3-ban, még a kényszerű topos csere (Oscarinin helyére Wunder érkezett) sem akadályozta meg őket abban, hogy halmozzák a nagyon fontos győzelmeket. A szériából ki kell emelni a két dzsungelest, ugyanis egy igazi spanyol párharc bontakozik ki hamarosan Elyoya és Razork között. A korai szakaszban mutatott agresszív stílus kifizetődő lehet a csapatok számára, ezt bizonyították már a korábbi Bo5-ökben.

09.09. - 18:00-tól - G2 Esports vs MAD/FNC győztese (Bo5)

Az EMEA-régióban az évet a SF döntője zárja le. Capsék veretlenül jutottak el az utolsó megmérettetésig, ahol bárkivel is néznek majd farkasszemet, mindenképpen ők lesznek az esélyesek. Óriási meglepetés lenne, ha egyáltalán megizzasztanák az idei év legeredményesebb ötösét, akik eddig minimális hibákkal abszolválták az összes mérkőzésüket és szériájukat.

Rendelj hatalmas kedvezménnyel a Don Pepétől!

Szeptember 10-éig, minden 26 cm-es pizzára 20% kedvezmény jár a 'pcguru20', minden 32 cm-es pizzára 15% kedvezmény jár az 'esport15' kuponkódokkal. Irány a donpepe.hu, csapj le az akciós ajánlatra még ma!

Kövess Minket!



Gamer szótár