Nic Cage elárulta kedvenc filmjeit, melyekből aligha ismersz egyet is

Nic Cage elárulta kedvenc filmjeit, melyekből aligha ismersz egyet is

A színészlegenda Nicolas Cage elmondta négy legkedvesebb filmjének címét.

Cage egy ikon, bárhogyan is tekintünk rá, szinte mindenki ismeri valamilyen formában a nevét, még akkor, ha sokszor kutyaütő filmekben láthattuk. Ráadásul az elmúlt néhány évtizedben szinte mindenféle műfajban feltűnt már a vásznon. Most pedig, hogy tiszteletét tette a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, mikrofonvégre kapták és volt lehetősége egy kicsit népszerűsíteni legújabb alkotását, a Dream Scenario-t. A vörös szőnyegen továbbá arra is megkérték, hogy nevezze meg négy kedvenc filmjét. Cage nem is nagyon habozott és gyakorlatilag hezitálás nélkül előhúzott 4 címet a tarsolyából.

Cage kedvenc filmjei a következők:

  • Aranypolgár (Citizen Kane)
  • Négyszáz csapás (The 400 Blows)
  • Júlia és a szellemek (Juliet of the Spirits)
  • 2001: Űrodüsszeia (2001: A Space Odyssey)

Ezeket olvastad már?

A színész hozzátette még, hogy a listája jóval tovább folytatódna még, mivel ezeken kívül is vannak még számára kedves alkotások, de úgy tűnik ez a négy mű az, amelyet mindennél jobban kedvel.

A Federico Fellini által rendezett Júlia és a szellemek 1965-ös olasz film egy középkorú nőről szól, aki természetfeletti segítséggel összeszedi a bátorságát, hogy elhagyja házasságtörő férjét. Az 1941-ben bemutatott Aranypolgár t széles körben minden idők egyik legjobb filmjeként tartják számon. A forgatókönyvéért Oscar-díjat nyert Orson Welles-film egy riportert állít a középpontba, aki mélyen elmerül egy haldokló férfi életébe, hogy kiderítse utolsó szavainak valódi jelentését.

François Truffaut francia alkotását 1959-ben vetítették: a 400 csapás egy lázadó párizsi fiúról szól, aki viselkedése miatt gyakran bajba kerül a tanárokkal és a szüleivel szemben. Az amerikai Aranypolgárhoz hasonlóan a film az egyik legjobb francia filmként vonult be a történelembe. Kubrick 2001: Űrodüsszeia című filmje pedig szintén Oscar-díjas, és az 1968-as eredeti bemutatója óta rengeteg dicséretben részesült. A film egy sci-fi eposz, amelynek középpontjában az emberek és a gépek közötti közelgő háború áll egy alternatív jövőben.

Nicolas Cage Dream Scenario című produkciója pedig 2023. november 10-én kerül széles körben a mozikba az A24 jóvoltából.

Kövess Minket!