Nincs több kérdés: Faker nyomdokaiban a dán legenda, a nyugati LoL legjobbja

Nincs több kérdés: Faker nyomdokaiban a dán legenda, a nyugati LoL legjobbja

A G2 Esports és a Fnatic ismét kitett magáért az Idézők szurdokában.

Hatalmas érdeklődés övezte az LEC 2023 Season Finals nagydöntőjét, ugyanis 2021 nyara után találkozott ismét egymással egy tornát lezáró Bo5-ös szériában a G2 Esports és a Fnatic. Az EMEA-régió valaha volt két legeredményesebb szervezete teljesen eltérő úton jutott el ideáig, azonban az utolsó lépcsőfokokat csak az egyik ötös tudta megmászni. A várakozásoknak megfelelően viszonylag könnyedén húzta be a szériát a téli és nyári győztes, ami azt jelenti, hogy Caps megszerezte 10. regionális bajnoki címét.

Ezeket olvastad már?

Nincs több kérdés, Caps a legjobb és pont

A trófea tegnapi magasba emelése előtt még bizakodhatott Perkz abban, hogy a G2-nak nem jön ki a lépés, így egykori csapattársa nem előzi meg őt kettővel a címek terén. Ez a forgatókönyv azonban nem valósult meg, így még nagyobbra nőtt az előnye már a 23 éves dán középső ösvényesnek a horvát zseni előtt. Szorosan zárkózik a Team Vitality midesére Mikyx, aki már 7 LEC-trófeánál jár, BrokenBlade 4-nél tart jelenleg. Aki kételkedett volna abban, hogy ki is valójában a nyugati League of Legends valaha volt legjobbja, az megkapta a választ. A G2 nemcsak megnyerte a finálét, a legértékesebb játékosnak megválasztották az immár 10-szeres bajnokot. Mindössze egyetlen szavazattal előzte meg Yike-ot Caps, de az MVP-címre ez a statisztika már nem került fel.

Faker jár még hasonló cipőben

A háromszoros világbajnok, a LoL valaha volt legjobb játékosa szintén 10 bajnoki címmel büszkélkedhet, amelyek közül az elsőt még 2013 nyarán szerezte meg. Jóval hosszabb pályafutásra tekinthet vissza a G.O.A.T., ami azt jelenti, hogy ha így folytatja Caps a kupák halmozását, akkor nem kell sokat várni arra, hogy ő legyen ebben a kategóriában az egyeduralkodó az egész világon a major régiók tekintetében. Utóbbit azért kell kiemelni, mivel Yutapon a DetonatioN FocusMe jelenlegi toposa, egykori ADC-je 14 (!) alkalommal megnyerte már az LJL-t, a japán topligát, ezzel a teljesítménnyel meg egyelőre nem versenyezhet senki.

Kövess Minket!



Gamer szótár