Lopott lehet az Eufória sorozat, ráadásul részben magyar rendezőtől lophatták

Lopott lehet az Eufória sorozat, ráadásul részben magyar rendezőtől lophatták

Petra Collins kitálalt és elmondta, hogy miként verte át őt az HBO és a rendező.

A többek között Zendayát is soraiban tudó híres sorozat, az Eufória 2019-ben debütált, de eddig mindössze két szezon készült el belőle. A közkedvelt széria rajongóinak azonban nem kell aggódniuk, hiszen úton van a harmadik is, és alighanem nem ez lesz belőle az utolsó.

Bár most egy másik bejelentés miatt került középpontba az alkotás, ugyanis Petra Collins, kanadai-magyar (édesanyja magyar) rendező és fotós állt elő azzal, hogy kifúrták őt az általa létrehozott sorozatból. Ez azért is megdöbbentő, mert épp az Eufória volt az, ami a legnagyobb nevek közé emelte Sam Levinson író-rendezőt is, hiszen zabálják a nézők és a kritikusok is az ő koncepcióját – legalábbis eddig ezt hihettük.

Ezeket olvastad már?

Ezek szerint azonban ezt nem igazán neki köszönhetjük. A beszámolóból kiderül, hogy már a forgatókönyvek megírásánál is Petra munkáiból és stílusából merített Levinson. Később pedig rendezőnek is felkérte az akkor 25 esztendős alkotót. Természetesen Petra igent mondott az ajánlatra, és Los Angelesbe költözött, majd nagyjából 5 hónapig lázasan dolgozott a szérián.

„Megalkottam az egész világát, én csináltam a castingot is, mindent, majd az utolsó pillanatban az HBO azt mondta, nem alkalmazunk téged, mer túl fiatal vagy. Annyira naiv voltam, gondoltam, csináltak egy másféle verziót.” – osztotta meg egy nem is olyan régi beszélgetés során Petra.

A koncepciója végül nem nyerte el a stúdió tetszését, az addigi munkáját pedig félresöpörték, legalábbis úgy tűnt nem érdekli a fejeseket a dolog. Aztán nagyjából egy esztendővel később egy óriásplakáton köszönt vissza az alkotása.

„Nagyon intenzíven érintett, mert ez az a képi világ, amit egész életemben építettem, és most meg kell változtatnom, mert mainstreammé fog válni, mert elvették tőlem. A legrosszabb az volt, amikor az emberek mit sem tudva a történtekről azt mondták, ez a műsor úgy néz ki, mint a fotóid.”

Ebből már kitalálható, hogy az HBO-nak esze ágában nem volt kidobnia Petra munkáját, sőt gyakorlatilag mindent felhasználtak abból, amit ő csinált. A nevét viszont sehol sem tüntették fel. A mára már 30 éves rendezőnő szerint ez egy hihetetlen sztori, és már csak emiatt sem akart igazán beszélni a történtekről. A nézők közül pedig jó néhányan kiálltak mellette és megosztották véleményüket a dologról:

„Így már értem, hogy kerültek olyan ismeretlen színésznők (korábban modellek) a sorozatba, mint Barbie Ferriera vagy Hunter Schafer – mert Petra előtte fotózta már őket.”

„Világos, ezért volt akkor az első évad jó, a második meg már nem.”

„Sam Levinson gyakorlatilag kihasználta Petra Collinst, hogy megalkossa az Eufóriát, ellopta a látványvilágát, az ötleteit, hogy megírja a történetet, majd egyszerűen kirakta őt, de megcsinálta a műsort mindennel, amit Petra beletett.”

Egyelőre a Petra által elhangzottakról sem Levinson, sem az HBO nem nyilatkozott még.

Kövess Minket!



Gamer szótár