Legálisan Brad Pitt, DiCaprio és De Niro filmjét sosem fogod látni, de nem is akarod

Legálisan Brad Pitt, DiCaprio és De Niro filmjét sosem fogod látni, de nem is akarod

Ezek a nevek garantálják egy film minőségét, de nem a szokásos dologról van most szó velük kapcsolatban.

Martin Scorsese Hollywood egyik legendás alakja, akinek sok filmet köszönhettünk már az elmúlt évtizedek során. Idén ősszel is érdemes lesz rá odafigyelni, hiszen hamarosan mozikba kerül a Megfojtott virágok (Killers of the Flower Moon), amelyben Leonardo DiCaprio és Robert De Niro is szerephez jut. Ez az első olyan alkotása, amiben osztozik a nagyvásznon a két sztár, pedig velük már dolgozott együtt külön-külön, nem is egyszer. Előbbivel eddig 5 filmet (31 Oscar-jelölés és kilenc szobrocska) is leforgatott, míg utóbbi színész esetében már kilencszer ült le a kamera mögé (31 jelölés és 3 Oscar-díj). Arról pedig alighanem nagyon kevesen hallottak Európában vagy a tengeren túlon, hogy volt már ezen kívül is egy közös projektjük, ráadásul még Brad Pitt is csatlakozott hozzájuk.

Ezeket olvastad már?

Hogy ez miért van?

Mert egy kínai piacra szánt produkció során állt össze ez a stáb. 2015-ben hozták tető alá A meghallgatás (The Audition) című rövidfilmet, amely pusztán 16 perces, miközben 70 millió dolláros költségvetésből (fejenként 13 milliót kaptak a sztárok) készült. Érdekessége a műnek, hogy Kínán kívül egyetlen egyszer sem lehetett megtekinteni, egy dél-koreai filmfesztivál kivételével.

A sztárokkal teletűzdelt reklámfilm a Studio City makaói luxushotelt (amely egyben kaszinó is) igyekszik népszerűbbé tenni. A kínai törvények viszont tiltják a kaszinók reklámozását, de a hotelt birtokló Melco Crown talált megoldást, hogy mégis leforgathassák és ezzel promózhassák a komplexumot a távol-keleti országban. A dologban az a turpisság, hogy a rövidfilmet a kínai és hongkongi mozik adtak le a filmek előtt, és ezért nem minősült reklámnak. A felvételek idejére a kaszinó egyébként nem készült el, ezért megoldásként New Yorkban forogtak a kamerák, a makaói háttér ebből kifolyólag teljes mértékben CGI segítségével jelenik meg a műben.

A filmben maga a rendező Scorsese is szerepel, és De Niróhoz meg DiCaprióhoz hasonlóan saját magát, illetve saját maga fiktív, önironikus verzióját alakítja. A történet alapjául az szolgál, hogy Scorsese főszereplőt szeretne találni az új filmjéhez, és itt jön képbe De Niro és DiCaprio. Egymással versenyezve próbálják meg humoros formában lenyűgözni a mestert, hogy ők lennének az ideális választás. Ha megengedtek egy Spoilert, akkor a csattanót is eláruljuk nektek, mert valószínűleg nem fogjátok felforgatni az internet bugyrait a rövidfilm megtalálása érdekében: végül mindketten ráfáznak, mivel Scorsese az utolsó pillanatban beugró Brad Pittet választja ki.


A rövidfilm hivatalos plakátja

Bármilyen formátumban is találod meg esetleg a neten A meghallgatást, az mind kalóz verzió. Ettől függetlenül rá lehet lelni egy kisebb kutakodás során a rövidfilmre, mert úgy tűnik nem igyekeznek mindenáron töröltetni a feltöltött videókat a készítők.

Kövess Minket!



Gamer szótár