Hirdetés

LoL: Identitászavarban szenved az egyik ADC

Régen megkerülhetetlen volt, most szinte egyáltalán nem tekinthető tényezőnek a lövész.

Hirdetés

Ha végigpörgetitek a jelenlegi, 13.18-as metában legtöbbet választott ADC-k listáját, akkor a szokásos nevekkel találkozhattok: Kai'Sa, Ezreal, Caitlyn, Ashe, Jhin, Vayne, Xayah, Samira stb. A felsoroltak közül szinte az összes elő-előkerül a profi mezőnyben is, kivéve azt, amelyik nem olyan rég kapott egy hatalmas erősítést. Természetesen az Arcane-sorozat egyik főbb szereplőjéről, Caitlynről van szó, aki jelenleg nem pontosan tudja, hogy milyen szerepkört tölt be a mérkőzéseken.

Ezeket olvastad már?

Assassin vagy klasszikus crites ADC?

Alapesetben utóbbi kategóriába kell sorolni mindenképp a hőst, mivel megfelelő támogató mellett elképesztően könnyedén tudja átvenni az uralmat az ösvény felett. Mivel hatalmas távolságból tud farmolni és piszkálódni, valamint a Q-val sem kell spórolni, ha a prioritás megszerzéséről van szó, ezért nem lehet félvállról venni őt már az első percekben sem. A probléma ott kezdődik, hogy Solo Queue-ban nem mindig gondolja úgy a support, hogy neki igenis alkalmazkodni kell ehhez a játékstílushoz. Véletlenszerűen pickelt karakterek mellett már Cait sem tudni hozni azokat a számokat, amelyeket Master felett produkálnak vele.

Itt kerülnek képbe az orgyilkosoknak készített tárgyak, amelyekből meglepően hatékonyan profitál az ADC. Brutálisan nagy sebzést tud kiosztani egy jó kombóval, valamint a végső képességgel, amivel célozni sem kell igazán. A probléma, hogy a töltési idők rányomják a bélyegüket az assassin Caitlyn hatékonyságára. Nem segítenek a lassú alaptámadások sem, amelyek a késői szakaszban szinte egyáltalán nem jelentenek valódi fenyegetést. A SQ-ban LP-t farmoló kompetitív mezőnyből érkező esportolók mindegyike csak a crites buildet építi, azon belül azonban lehet variálni, hogy a Galeforce vagy az Infinity Edge a jobb az adott körülmények között. 

Óriási meglepetés lenne, ha egyik pillanatról a másikra komoly szerephez jutna a hős a 2023-as Worldsön, mivel az eddigi trendek alapján Zeri, Kai'Sa, Xayah és Aphelios lehet az a négyes, amelyik kisajátítja magának az ADC-szerepkört. Egy újabb szög a koporsóba, hogy a nyári kiírásokban mindössze 6 (!) alkalommal döntöttek Caitlyn mellett a profik, ebből ötször vereséget szenvedett a piltoveri sheriff.

Kövess Minket!Gamer szótár


Hirdetés
Hirdetés