LoL: Bocsánatot kért xenofób kommentjeiért a világbajnoki résztvevő

LoL: Bocsánatot kért xenofób kommentjeiért a világbajnoki résztvevő

Néhány bicskanyitogató mondat után kellett kiállni a nyilvánosság elé az import esportolónak.

Hamarosan elkezdődik a 2023-as League of Legends világbajnokság, ahol ismét az NA LCS-t képviseli majd a Cloud9. A nemzetközi terepen meglepően sikeres észak-amerikai együttes az idei MSI-on 5-6. helyezést szerzett, most egy hasonló eredménnyel biztosan kiegyeznének a brutálisan erős mezőnyben. A csapatban ezúttal is ott lesz a középső ösvényen Jang "EMENES" Min-soo, akit néhány nappal ezelőtt az egész LoL-os társadalom megismerhetett. Ennek oka, hogy egy Solo Queue-mérkőzésen kicsit túlment a személyeskedéssel a koreai mides, amelynek áldozatául Spear_shot esett.

Ezeket olvastad már?

Egyszerűen EMENES annyira tiltelt, hogy keresetlen kifejezéseket vágott a streamer fejéhez. Ez már önmagában probléma, de az egésznek egy xenofób felütése is volt, amivel egyébként meglepően sokan azonosulni tudtak. A konfliktus alapja, hogy a C9 profija nem tudta elviselni, hogy nála gyengébb játékosokkal hígult fel az a szerver, ahol ő a Worldsre gyakorol. Számos kisebb-nagyobb influenszer, profi és félprofi LoL-os döntött úgy, hogy a legjobbak legjobbjaival együtt szeretne tartalmat gyártani a következő hetekben. Dél-Koreában erre korlátozott eszközökkel, de megvan a lehetőség, ezzel élt Spear_shot is. Arra azonban biztosan nem számított, hogy egyszerűen undorítónak nevezi, majd hazaparancsolja őt egy másik idéző.

EMENES a közösségi média oldalán kért bocsánatot a cselekedetéért, elismerte, hogy kicsit elszaladt vele a ló, ezért olyan kifejezéseket használt, amit egyáltalán nem lett volna szabad. Az esetből tanult, a jövőben vállalja minden tettéért és megnyilvánulásáért felelősséget, valamint igyekszik fejlődni azon a téren, ahogy megnyilvánul egy-egy mérkőzés során. 

Kövess Minket!



Gamer szótár