Megvan melyik filmben láthatjuk utoljára a brit színészlegendát, Michael Caine-t

Megvan melyik filmben láthatjuk utoljára a brit színészlegendát, Michael Caine-t

Ezt követően ugyanis felhagy a színészkedéssel és más dolgokkal foglalja el magát.

A legendás brit színész, Michael Caine, aki az év elején töltötte be 90. életévét – és akit legtöbben alighanem a Nolan féle Batman-trilógia Alfrédjaként ismernek –, egy interjúban beszélt a visszavonulásáról, és elmondása szerint a hamarosan megjelenő The Great Escaper című film lesz valószínűleg az utolsó alkotása.

Ezeket olvastad már?

Caine 2021-ben még cáfolta a közelgő visszavonulásáról szóló pletykákat, miután korábban egy beszélgetés során azt állította, hogy utolsó szerepét a Best Sellers című filmben játszotta. Akkor a Twitteren megnyugtatta a rajongókat azzal, hogy azt írta:

„Nem vonultam még vissza, és ezt nem sokan tudják.”

Most azonban úgy tűnik, hogy Caine a The Great Escaper debütálása után kész maga mögött hagyni a színészkedést – ezen kívül az IMDb szerint a . A filmben a néhai Oscar-díjas Glenda Jackson oldalán játszik, aki júniusban hunyt el 87 éves korában. Egy új interjú során Caine elmondta, hogy ez a szerep valószínűleg számára az utolsó, de óriási örömmel és abszolút pozitívan búcsúzik.

„Nagyon boldog voltam, hogy megcsinálhattam ezt a filmet. Egyszerűen imádtam Bernie karakterét. Szerintem hihetetlenül jó, és olyan gyönyörűen meg van írva a történet.

A COVID és a többi dolog miatt három évig nem csináltam filmet, és azt hittem, hogy ennyi volt, végeztem. És hirtelen mégis újra a kamerák előtt álltam, és olyan csodálatos volt.”

Caine megosztotta azt is, hogy fizikailag már nagyon nem volt könnyű számára ez az alakítás:

„Adtak nekem egy nagyon jó sétapálcát, és így képes voltam olyan jeleneteket is eljátszani, amelyekben erre szükség volt. Csak egyszer csináltam meg őket, aztán estem-keltem. Egy felvétel volt és ennyi. A többit felejtsd el.”

Az interjú egy második felében pedig Caine nagyjából megerősítette, hogy "úgymond" visszavonult:

„Már rohadtul 90 éves vagyok, és nem tudok rendesen járni, meg minden. Most már úgymond visszavonultam. Mindegy is...”

Bár úgy tűnik tehát visszavonult a színészkedéstől, Caine azt tervezi, hogy kreatív marad a jövőben is. Novemberben jelenik meg például debütáló thrillerregénye, a Halálos játék.

A készülő regény szinopszisa így szól: "[Harry Taylor főfelügyelőt] hívják, amikor egy ilyen csomagot találnak, amelyet rejtélyes módon otthagytak Stepneyben, és elloptak, mielőtt a rendőrség visszaszerezhetné. Miközben a biztonsági ügynökségek világszerte vörös riadóba lépnek, Harrynek, a volt SAS-osnak és a Met kis csapatának kell versenyt futnia az idővel, hogy kiderítsék, kinél van a nukleáris anyag, és mit terveznek vele."

Kövess Minket!



Gamer szótár