Mi az a One Piece, amire minden kalóz feni a fogát a Grand Line-on?

Mi az a One Piece, amire minden kalóz feni a fogát a Grand Line-on?

Egyszer valaki megtalálja és akkor elszabadul a pokol.

A One Piece élőszereplős változata a kritikusoknak és a rajongóknak is bejött. Annyira, hogy pár nappal ezelőtt jött a hír, hogy a második évad megkapta a zöld lámpát. De miről is van szó? Milyen kincsről beszélt Gol D. Roger a kivégzése előtt? Figyelem, ebben a cikkben kisebb-nagyobb spoilereket találtok majd.

Mindenek előtt vissza kell mennünk az időben, az Üresség Évszázadába (Void Century). Ez az időszak egy olyan szakadék a világtörténelemben, amiről szinte senki sem tud és a Világkormány (World Government) megtiltotta, hogy bárki is kutakodjon utána. Ekkor élt Joy Boy, egy legendás alakja a múltnak, aki alkut kötött Posiedonnal és ennek a megállapodásnak értelmében az épített egy hatalmas hajót, ami a Noé (Noah) nevet kapta. Valamilyen okból Joy Boy már nem tudott elmenni érte, de eljutott a Grand Line utolsó szigetére, ahol ott hagyott valamit, aminek az értéke semmivel nem mérhető. Roger majdnem 800 évvel később ismerte meg Joy Boy legendáját és arra tette fel az életét, hogy megtalálja ugyanazt a szigetet. Az egyetlen útmutató, ami segített neki, azok a Poneglyphek voltak, a hatalmas kőtömbök, amikre rávésték az utat. 

A Roger kalózok arra tették fel az életüket, hogy megtalálják Joy Boy hagyatékát. Az évekig tartó utazás után a kissé csapzott legénység minden valószínűség ellenére elérte a célját. Amikor pedig szemük elé került a kincs, akkor a kapitány nevetni kezdett és vele együtt a többi kalóz is hahotában tört ki. A sziget igy kapta a Laugh Tale nevet és Roger ezután már csak One Piece-ként hivatkozott arra, amit talált. Viszont miután eltöltöttek itt pár napot, a kalózok valamiért úgy döntöttek, hogy nem viszik magukkal Joy Boy kincsét és egy hajónyi arany mellett csak egy navigációs eszközt hoztak el, amivel könnyen vissza lehet találni. Miután a világ tudomást szerzett arról, hogy Roger megtalálta az utolsó szigetet, megkapta azt a Kalózkirály címet, amire Luffy is annyira vágyik. De pár hónappal később a Világkormány kivégezte. Persze erről csak ők hitték, hogy a saját érdemük. Roger ekkor már halálos beteg volt, gyakorlatilag ő adta fel magát és hagyta, hogy a bitófa elé vezessék. De amikor a világ minden szeme rászegeződött, akkor elmondta, hogy a One Piece létezik és ezzel eljött a kalózok kora (Great Pirate Era), viszont meghalt a királyuk.

Azóta a címet olyan legendás alakok kergették mint Kaido, Big Mom, Edward ‘Fehérszakáll’ Newgate vagy éppen Shanks. Persze mindenkinek mást jelentett volna ha megszerzi. Valaki egy családot akart, valaki le akarta igázni a világot és van valaki, aki csak szabad akar lenni. Nagyjából ennyi információnk van a legendás kincsről. Viszont a fontosságát az is alátámasztja, hogy a Világ Kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy senki ne találja meg. Azt mondják, ha valakinek a birtokába kerül, akkor az alapjaiban rengeti majd meg mindent.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár