Návai Anikót etikai okok miatt kirúgták a Golden Globe szavazói közül

Návai Anikót etikai okok miatt kirúgták a Golden Globe szavazói közül

A cég más tulajdonába került, aki úgy néz ki, hogy tisztogatásba kezdett.

A Golden Globe a világ egyik legrangosabb filmes és televíziós díja. Az Arany Glóbuszokat 1944 óta minden évben a legjobb színészek, rendezők és a szakma kiemelkedő alakjai vihetik haza. Az Oscar-díjjal ellentétben a zsűrit a Külföldi Újságírók Szervezete (Hollywood Foreign Press Association) tagjai adják. Ebben a szövetségben Magyarországot Návai Anikó képviseli. Vagyis csak képviselte, mivel pár napja elvesztette a pozícióját.

A Deadline nemrég arról adott hírt, hogy egy tulajdonosváltás után a cég belső vizsgálatokba kezdett, aminek eredményeképpen három újságírótól megváltak. A vállalat arról nem közölt információkat, hogy miért rúgták ki őket, azonban a közelmúlt eseményeiből azért lehet következtetni. Az egyiptomi Howaida Hamdy nyáron olyan antiszemita és szélsőséges nézeteket osztott meg a Twitteren, ami már nem fért bele. Návai pedig valószínűleg egy korábbi interjú miatt került bajba.

Ez a botrány akkor robbant ki, amikor a Nők Lapja magazinban megjelent egy Scarlet Johansson beszélgetés. Az egyetlen baj ezzel a cikkel, hogy soha nem történt meg. Návai korábbi anyagokból ollózta össze, Johansson részt sem vett benne. Amikor kiderült a turpisság, akkor a színésznő kijelentette, hogy innentől kezdve nem hajlandó nyilatkozni a HFPA munkatársainak és nem ő volt az egyetlen, aki a legnagyobb sztárok közül így döntött. 

Idén a Golden Globe gazdát cserélt. A jogok most a Dick Clark Production és az Eldridge kezébe kerültek, akik vélhetően szeretnék tisztára mosni a díj renoméját. Ebbe pedig nem fértek bele az egyiptomi kolléga megnyilvánulásai és Návai botrányai sem.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár