Elhunyt Michael Gambon, a Harry Potter-széria Dumbledore professzora

Elhunyt Michael Gambon, a Harry Potter-széria Dumbledore professzora

Igazán nincsenek rá szavak.

Tegnap érkezett a hír, miszerint Sir Michael Gambon, a klasszikus angol-ír színész-legenda 82 éves korában elhunyt. A szomorú hírt felesége és a fia Fergus közleményben tudatták a közönséggel:

“Megrendülten kell bejelentenünk, hogy Sir Michael Gambon már nincs közöttünk. Michael békésen, a kórházban hunyt el, búcsúzik tőle szeretett felesége és fia Fergus.”

Gambon minden szerepben otthon érezte magát. Ugyanolyan lelkesedéssel és átéléssel játszotta a gonoszt és persze a jóságos mentort is. Fiatalabb korában a színház és a TV sokkal fontosabb szerepet játszott az életében, mint  a mozi. Sőt, a nyolcvanas-kilencvenes években híres volt arról, hogy nagyszerűen alakította a kicsit sötét és gonosz karaktereket. Erre nagyszerű példa volt A szakács, a tolvaj, a felesége és a szeretője, ahol Helen Mirren mellett Spica bőrébe bújhatott és megmutatta, hogy mi fán terem a maffiózó. Ugyan Angliában és Írországban jól ismerték, de a világhírt mégiscsak a Harry Potter-sorozat hozta meg a számára, mikor átvette Dumbledore szerepét Richard Harristől, aki váratlanul meghalt a második film forgatása után. 

Gambon közel öt évtizedes karrierje során rengeteget díjat, köztük négy BAFTA-t nyert. Két alkalmmal Emmy-re is jelölték és 1998-ba lovaggá ütötték. Minden rajongónak hiányozni fog.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN