Egy dal megszállottja volt Stephen King, miközben megírta különleges könyvét

Egy dal megszállottja volt Stephen King, miközben megírta különleges könyvét

Stephen King tovább elárulta, hogy melyik dal miatt ment tönkre majdnem a házassága is.

A Rolling Stone-nak adott új interjújából kiderült, hogy a horror királyát sem kerülte el a megszállotság. Elmondása szerint ugyanis az 1999-es latin popsláger remixe annyira bejött neki, hogy a végtelenségig hallgatta. Stephen King azt is felidézte, hogy ez már a házasságára is kihatással volt, miután a feleségét az őrületbe kergette a dallal. A következőket mondta:

„A feleségem azzal fenyegetőzött, hogy elválik tőlem. Nálam volt egy válogatás. Mindig is imádtam ezeket az EP-ket (Az Extended Play (EP) olyan zenei felvétel, amely több számot tartalmaz, mint egy kislemez, de kevesebbet, mint egy album vagy LP lemez – a szerk.) és mindkét oldalát kedveltem. Az egyik dal rajta viszont egy instrumentál volt, és ezt olyan rongyosra hallgattam, amíg a feleségem csak annyit nem mondott: 'Még egyszer lejátszod, és kurvára elhagylak.'”

Ezeket olvastad már?

Bár King nem nevezte meg konkrétan, hogy a "Mambo No. 5" melyik "dance mixe" volt a kedvence, az 1999-ben megjelent EP-n szerepelt egy "Havanna Club Mix" is, amire nagy esély van, hogy elnyerte művész úr tetszését is. King arra is visszaemlékezett, hogy akkoriban a 2011-es regényén, a 11/22/63-on dolgozott – amiből 2016-ban egy 8 részes minisorozat is készült James Franco főszereplésével. A történet szerint Jake Epping, egy tanár, aki lehetőséget kap arra, hogy visszautazzon az időben, és megakadályozza John F. Kennedy halálát. A történelem megváltoztatásától való idegenkedése, valamint a korszak és egy nő iránti szerelme miatt azonban komoly veszélybe kerül.

A termékeny író techno vagy diszkó zenét hallgat írás közben, mert így nem kell a szövegekre koncentrálnia.

„Csak hallgathatom ezeket a zenéket. Ha megpróbálnál írni és közben Leonard Cohen megy a háttérben, hogy a faszba csinálnád meg? Ott figyelned kellene a szavakat, és hogy mit mond. De néhány techno cuccal, vagy a KC and the Sunshine Banddel, Gloria Gaynorral simán működik a dolog.”

A könyvről, amely az egyik legkülönlegesebb a pályafutása során, így nyilatkozott:

„Ez lehet az a könyv, amely tényleg eljuthat olyan közönséghez, amely igazából nem is az én közönségem. Azoknak, akik nem a horrortörténetekre kíváncsiak és inkább a The Help vagy People of the Book című könyveket olvasták, talán tetszeni fog nekik ez a művem.”


RENDELJ HATALMAS KEDVEZMÉNNYEL A DON PEPÉTŐL!

Szeptember 10-éig, minden 26 cm-es pizzára 20% kedvezmény jár a 'pcguru20', minden 32 cm-es pizzára 15% kedvezmény jár az 'esport15' kuponkódokkal. Irány a donpepe.hu, csapj le az akciós ajánlatra még ma!

Kövess Minket!



Gamer szótár