5+1 káprázatos magyar forgatási helyszín, ahol parádés alkotások születtek

5+1 káprázatos magyar forgatási helyszín, ahol parádés alkotások születtek

Nem valószínű, hogy mindegyik helyen jártál már.

A magyar filmeket nem mindenki szereti, és akkor még finoman fogalmaztunk, ráadásul sok esetben a megvalósításuk is hagy némi kívánni valót maga után. Magyarország ellenben nagyon csábító a hollywoodi alkotások számára is, hiszen pazar tájaink és nevezetességeink vannak, ahol szuper felvételeket és jeleneteket lehet rögzíteni. Olyan produkciókat is hoztak már ide hozzánk, mint a Die Hard 5 (ennek a minőségéről mondjuk inkább ne ejtsünk szót) a Fekete özvegy, az Underworld, a Szárnyas fejvadász, A katedrális, a Vaják, és a sort még hosszasan lehetne folytatni.

Ezeket olvastad már?

Valószínűleg a stábnak is remek kiruccanás lehet ellátogatni Magyarország jellegzetességeihez, de nem érezhetik olyan különlegesnek ezeket a projekteket, mint mi magyarok, akik bizony örülnek és büszkék, ha egy filmet kishazánkban forgatnak. Az már egy másik kérdés, hogy vajon ki az, aki felismeri ezeket a helyszíneket? Íme 5 olyan hely, ahol már nem egyszer forogtak a kamerák, és amelyek bekerültek a legnagyobb hollywoodi alkotásokba is.

5. Hősök tere

Nem csak Budapest, de Magyarország egyik jellegzetessége, amelyet alighanem persze bárki felismer, szóval ez könnyű volt. A Die Hard 5 munkálatai során még maga Bruce Willis is megfordult itt. Abban a filmben hazánk Oroszország szerepét töltötte be, és Budapestből gyakorlatilag Moszkvát varázsoltak, több kevesebb sikerrel. A legjobb az egészben, hogy erről valószínűleg rajtunk kívül senki sem tudott, ezért simán hihető volt, hogy a jeleneteket Oroszországban rögzítették.

4. Garancsi-tó

A tó és a közelében lévő kis bódé minden Üvegtigrist kedvelő szívét megdobogtatja. De talán csak a legnagyobb rajongók hallottak Tinnyéről vagy a vonzáskörzetében lévő Garancsi-tóról. Az azóta kultikussá avanzsált trilógia viszont nagy hatással van az emberekre, és csak úgy vonzza a turistákat a kis büfé. Persze ennek szellemében bárhova lepakolhatták volna a bódét, alighanem máshol is ekkora sikert arat, de ez a táj úgy tűnik a stábra is nagy hatást gyakorolt.

3. Etyekwood

Ez már-már egy Hollywoodi filmnek a címe is lehetne, de nem, a Korda Filmpark hazánk büszkesége, és nem is akármilyen produkciókat hoztak el ide az elmúlt évek során. Olyan címek esetében választották ezt a helyszínt, mint a Guillermo del Toro által rendezett Pokolfajzat: Az Aranyhadsereg vagy a Matt Damon fémjelezte Mentőexpedíció, amely a Marson játszódik ugyebár. Ehhez pedig nem kevesebb, mint 4 ezer tonna földet kellett szétszórnia a készítőknek, hogy valamilyen formában vissza tudják adni a kietlen bolygó felszínének sajátosságait. A filmpark bejáratát pedig a Nasa kapujának alakították át.

2. Nádasdy-kastély

Nappal is lenyűgöző, de igazán misztikus és sejtelmes az éjszaka leple alatt válik a kastély. Nem véletlenül, hiszen az éj beállta remek lehetőséget nyújtott többek között a Drakula-sorozat forgtásához, illetve az Underworld film elkészítéséhez. Az alagsor, az ódon könyvtár mind hozzájárul egy pazar atmoszféra megteremtéséhez, amelyet a rendezők is kihasználtak. Nem csak a horror műfaj kedvelőinek volt értékes a helyszín, hiszen a 2011-es Borgiákat is itt hozták tető alá.

1. Festetics-kastély

Önmagában is impozáns épületkomplexum, ahová akkor is érdemes ellátogatni, ha nem éppen filmkedvelő az ember vagy nem pont emiatt tesz látogatást a kastélyban. A 2017-es Kincsem, a csodaló révén már bemutatták, hogy milyen káprázatos vágóképeket lehet itt készíteni, amivel teljes egészében le lehet nyűgözni a nézőket, főleg a nagyvászon előtt. A Leigh Bardugo regényeiből készült Árnyék és csont (Shadow and Bone) című sorozat jó néhány jelenetét is itt rögzítették, illetve Jennifer Lawrence is forgatott már erre. A Balaton egyik legnépszerűbb és méltán legforgalmasabb turisztikai látványosságát bármikor meglátogathatjuk.

+1 Tatai vár

A 2019-es Vaják (The Witcher) széria első évadának egyik részét bizony itt valósították meg, éppen ezért Henry Cavill is megcsodálhatta a Tatai várat. Az erőd az első szezo ötödik részében lelhető fel, és nem is egyszer mutatják meg nekünk. A történet szerint egy részét meg is rongálják, de ehhez CGI-t használtak, egyébként semmilyen kárt nem tettek a középkori épületben. Nem ez volt az egyetlen magyar helyszín az első évad során, hiszen feltűnik továbbá a képernyőn a Kiscelli Múzeum, a Gánti Bauxitföldtani Park, a Monostori Erőd és a Vajdahunyad vára is.


RENDELJ HATALMAS KEDVEZMÉNNYEL A DON PEPÉTŐL!

Szeptember 10-éig, minden 26 cm-es pizzára 20% kedvezmény jár a 'pcguru20', minden 32 cm-es pizzára 15% kedvezmény jár az 'esport15' kuponkódokkal. Irány a donpepe.hu, csapj le az akciós ajánlatra még ma!

Kövess Minket!



Gamer szótár