Megdöbbentő, hogy mire képes egy 4090 és 100+ mod a Cyberpunk 2077-tel

Megdöbbentő, hogy mire képes egy 4090 és 100+ mod a Cyberpunk 2077-tel

100+ modnak és egy 4090-nek hála minden eddiginél gyönyörűbben fest a Cyberpunk 2077.

Felpezsdült az élet a CD Projekt Red háza táján, hiszen nem is olyan régen végre elkészültek a Cyberpunk 2077 első, és egyben utolsó nagyszabású kiegészítőjével, a Phanom Libertyvel. Nem akármilyen startot tudhat maga mögött a cég egyébként ezzel a játékkal kapcsolatban, de végül úgy tűnik mára már sikerült mindent javítani és remek állapotban van a program – bár ehhez biztos lenne sokaknak néhány szava. Mindenesetre jobb később, mint soha, miközben a másik nagy újdonság a 2.0-ás frissítés volt, amely sok dolgot megváltoztatott a játékban, és még a fejlesztők is azt mondták, hogy érdemes megvárni, mielőtt valaki ismét vagy épp először belevágna a kalandokba.

Ezeket olvastad már?

Egy biztos, a játék elképesztően fest PC-n és az új generációs konzolokon, ehhez azonban elég komoly kis vasra van szüksége annak, aki teljes pompájában szeretné élvezni ezt a címet. A Digital Dreams pedig most azt is bemutatta, hogy egy 4090-el és több száz moddal felturbózva mit lehet kihozni a Cyberpunkból. A legfőbb látványosságot persze az új városrész, Dogtown őrületes fényei jelentik. A PathTracing technológiának köszönhetően – ami az 1.62-es frissítéssel vált elérhetővé először – káprázatos látványvilág tárul a szemünk elé. Az új RTX 40-es sorozatú kártyák tartalmazzák a Shader Execution Reordering (SER) funkciót is. Egy jó minőségű sugárkövetést alkalmazó játékban potenciálisan sokféle árnyékoló létezik, mely képes számtalan anyagot megkülönböztetni már. A Cyberpunk 2077-ben például egy autó különböző anyagból tevődik össze: fém, üveg, átlátszó festék, műszerfal, bőrülések és még sok más. A realisztikus megjelenítéshez nagyon fontos, hogy mindezeket az anyagokat elkülönítsék egymástól és megfelelően árnyékolják, amikor a fény visszaverődik róluk. Ebben nyújt nagy segítséget a path tracing.

A videóben pedig megtekinthető, hogy a fényeken és a tükröződő felületeken túl a füst által megtört sugarak is impozánsak, továbbá a tűéles textúrákat megpillantva is leeshet az állunk.

Kövess Minket!



Gamer szótár