LoL: Ezt a büntetést kapta xenofób kommentjeiért az LCS sztárja

LoL: Ezt a büntetést kapta xenofób kommentjeiért az LCS sztárja

A keresetlen megjegyzések a Riot Gamesnél is kiverték a biztosítékot.

A profi esportolók emberek. Nem gépek, nem robotok, de még csak nem is androidok, hanem hús-vér emberek. Ennek megfelelően velük is előfordul az, ami az egyszerű játékosokkal. Hibáznak a legkönnyebben megoldható pillanatokban, indokolatlan mennyiségben spamelnek feleslegesen a közösségi médiában, a chaten vagy épp a LoL-meccseken. Azt sem szabad elfelejteni, hogy néha elragadják őket az érzelmek, ezért megengedhetetlen stílusban vágnak egymás fejéhez dolgokat. Utóbbi volt jellemző nem olyan rég Cloud9 EMENESRE is, aki hiába az egyik major régió legjobb együttesének a kezdő középső ösvényese, ennek ellenére vállalhatatlanul viselkedett.

Ezeket olvastad már?

Büntetett a Riot Games

A xenofób kommentekért először a közösségi médiában vették elő a koreai midest, majd egy jóval komolyabb "bizottság" kezdett el vizsgálódni az ügyben. A League of Legends hivatalos fejlesztője és kiadója, akik egyébként a kompetitív szcénáért is felelnek, döntést hoztak EMENES kommentjeivel kapcsolatban. Megállapították, hogy a 22 éves profi idéző hibázott, amellyel megsértette a rá vonatkozó szabályokat. Ennek kompenzálásaként szankciókat szabtak ki rá a döntéshozók.

  • EMENESNEK 15 000 dollár büntetést kell fizetnie, mivel a LoL játékon belüli chatjén, egy ranked mérkőzésen derogáló és támadó nyelvezetet használt egy másik játékossal szemben
  • Ezen felül egy továbbképző tréningen kell részt vennie még a 2024-es LCS-szezon indulása előtt. Ezen a tréningen a profi hozzáállásról tudhat meg többet az esportoló

Remélhetőleg ennek az egész ügynek nem lesz semmilyen hatása a Cloud9 és EMENES teljesítményére, ugyanis a 2023-as Worldsön kifejezetten nehéz helyzetből várhatja az NA LCS, hogy egyáltalán tudnak majd delegálni együttest a kieséses szakaszba.

Kövess Minket!



Gamer szótár