Hivatalos: Visszavonult a dán LoL-os legenda

Hivatalos: Visszavonult a dán LoL-os legenda

Egy évtizedet húzott le a kompetitív mezőnyben a többszörös bajnok.

Nem kell nagyítóval keresni a kiemelkedő dán idézőket, ugyanis valamiért ez az ország folyamatosan ontja ki magából a jobbnál jobb esportolókat. Caps, Broxah, Szygenda, Froggen, Jesiz, Kold, P1noy, Svenskeren, Jensen... Csak néhány olyan sztár, akinek a nevével biztosan megismerkedtél, ha csak időszakosan is, de követted az LEC és LCS eseményeit. Ebbe a sorba be lehet illeszteni Santorint is, aki 2013-ban döntött úgy, hogy ideje aktívabban elmerülni a profi League of Legendsben. A Go4LoL-kupákon keresztül gyorsan eljutott az EUW Challenger Seriesbe, majd a sikertelen EU LCS-kvalifikáció után elindult meghódítani Észak-Amerikát, ahol végül az egyik legjobb játékossá nőtte ki magát.

Ezeket olvastad már?

Santorin visszavonult

Háromszor szerepelhetett Worldsön, egyszer az MSI-on képviselte régióját a most 26 éves jungler, aki többek között játszott a TSM-ben, az NRG Esportsban, a FlyQuestben, a Team Liquidben és Dignitasban. Legszebb évét a Team SoloMidnél töltötte, ahol Dyrus, Bjergsen, WildTurtle és Lustboy oldalán NA LCS bajnoki címet ünnepelhetett, valamint megnyerte az IEM Season 9 World Championshipet. Az idei évben egyetlen Bo5-re volt attól, hogy legalább eljusson a Dignitasszal a Worlds Qualifying Seriesbe, azonban a Golden Guardians ellen kifogyott az üzemanyag a tankból. Hogy mennyi esélye lett volna a DIG-nek a Team BDS ellen, az már egy másik sztori, az biztos, hogy Santorin soha többet nem vesz rész játékosként a világ legnagyobb világversenyét.

Számos alkalommal játszhatott döntőt, de többnyire alulmaradt a legfontosabb szériákban, így kicsit felemás karriert tudhat maga mögött. Az biztos, hogy agresszív játékstílusa és szimpatikus kisugárzása miatt rengeteg rajongót szerzett, akik most együttesen búcsúztatják az egyik legmeghatározóbb dzsungelest.

Kövess Minket!



Gamer szótár