Az OGEX következő állomása: Győr!

Az OGEX következő állomása: Győr!

Békéscsaba után a Győr kerül ostrom alá az OGEX 2023-as rendezvénye által. Győr-Moson-Sopron vármegye fővárosában újra online és offline programokkal várunk titeket. Ez a vármegye hazánk Kisalföldjének nagyrészét magába foglalja, az ország észak-nyugati csücskében.

Október 12-én ugyanis a Széchenyi Egyetem – Győri Városi Egyetemi Csarnokába látogat az Országos Gaming Expo – az Egyetem tér 1 szám alá, olyan programokkal, mint a kerekasztal beszélgetések, a retro pc és társasjáték zóna, a szimulátorok, gamer múzeum, cosplay, szerencsekerék, carfootball és carsumo, BARD és még sok más! A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Központja Győr, melyről sok embernek a folyók városa elnevezés jut eszébe, ami teljesen lefesti Győrt, hiszen 4 folyó találkozásánál fekszik. Ebből  könnyedén következhet, hogy a belvárost igazán egyszerűen bejárhatjuk a vízen közlekedve, egy kisebb hajóval vagy tutajjal. Az utunk valószínűleg a Jedlik híd lábánál fog kezdődni, majd a Mosoni-Dunán és a Rábán keresztül eljuthatunk az állatkertbe. Magyarország műemlékekben harmadik leggazdagabb városaként a barokk belváros rekonstrukciójának elismeréséül 1989-ben elnyerte a műemlékvédelem Europa Nostra-díját.

Ezeket olvastad már?

A rendezvény majd a Széchényi Mihály Egyetemen kap helyet az iskolaváros szívében, mely a 18. század óta üzemel, bár a mai nevét csak 1986-tól viseli. A jogtudomány és a magyar irodalom olyan jelentős személyiségei folytatták tanulmányaikat Győrött, mint Deák FerencCsány László és Mikszáth Kálmán.

Kövess Minket!



Gamer szótár