18

Elmúltál már 18 éves?


/
Egy floridai iskolában a negyedikeseknek elkezdték levetíteni a Micimackó horror-változatát

Egy floridai iskolában a negyedikeseknek elkezdték levetíteni a Micimackó horror-változatát

Azt hiszem nem ezt a Róbert Gidát várták a gyerekek.

Van egy rétege az embereknek, akik látnak valamit a horror-filmek. Nincs ezzel semmi gond, van akit érdekel ez a világ és az ebben játszódó történetek. De az ilyen alkotásokon nem véletlenül van ott, hogy csak felnőttek nézhetik meg, leginkább 18 év vagy afölött. Sokszor a képek durvák és az erőszak is traumát okozhat a fejlődő elmének. Ezek után egy floridai alternatív módszereket alkalmazó általános iskola negyedik osztályában, a mozi napra a diákok a Micimackó: Vér és Méz című filmjét szavazták meg. Majd a tanár a különleges alkalommal el is indította azt. Persze a gyerekek közül sokan már percek múlva jelezték, hogy ez lehet nem volt túl jó ötlet, de azért egy 20-30 percet még lenyomtak belőle. 

Ahogy az várható volt, a szülők tajtékzanak a dühtől, teljes joggal. Az a film nem gyerekeknek való. Az addig oké, hogy 11-12 éves gyerekek brahiból valami hülyeséget csinálnak, de azért a felügyeletükért felelős embernek legyen már annyi esze, hogy utánanéz a dolgoknak. Persze az iskola azóta már elismerte, hogy hibáztak.

“Az iskolánkban sajnos tényleg levetítettek egy részt, a szóban forgó horror-filmből, a negyedikeseknek. Akadémiánk megindította a belső-vizsgálatát és mindent megtesz, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson még egyszer elő.”

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!