Sam Neill rossz hírt kapott orvosaitól és felkészült a halálra

Sam Neill rossz hírt kapott orvosaitól és felkészült a halálra

A Jurassic Park sztárja még márciusban számolt be súlyos betegségéről.

Sam Neill, akit legtöbben valószínűleg a Jurassic Parkból ismerhetnek – de szerepelt a Vadászat a Vörös Októberre, Thor: Ragnarok, Veszett vidék, Műholdvevő a birkák közt, Rams című filmekben is, hogy csak néhányat említsünk a legjobbjai közül – nem kapott jó híreket orvosaitól. Hónapokkal azután, hogy harmadik stádiumú vérrákot diagnosztizáltak nála, egészségügyi helyzetéről adott tájékoztatást és megosztotta orvosai előrejelzését. Elmondásuk szerint a betegség kezelésére szolgáló gyógyszer egy bizonyos ponton már nem lesz hatékony.

Ezeket olvastad már?

Az év elején a 76 esztendős színész kiadta emlékiratát 'Did I Ever Tell You This?' címmel, amelyben elárulta, hogy angioimmunoblasztikus T-sejtes limfómával kezelik. Neill eredetileg kemoterápiát kapott, de a rákos sejtek néhány kezelést követően már nem reagáltak a beavatkozásra. Ezt követően egy kísérleti rákellenes gyógyszerre váltott, de nem sokkal a kúra megkezdezését követően a havi egyszeri adagját kéthetenkénti dózisra emelte. Elmondása szerint már 12 hónapja tünetmentes. Bár a kezelést határozatlan ideig folytatni szeretné, az orvosok közölték vele, hogy egy bizonyos ponton túl a gyógyszer már nem lesz képes kifejteni a hatását.

„Felkészültem rá.” - mondta, hozzátéve, hogy távolról sem fél a haláltól.

Sam 2022 elején talált először csomókat a nyakán, és hamarosan megtudta, hogy rákos.

„Vissztekintettem az életemre és rájöttem, hogy milyen mérhetetlenül hálás vagyok sok mindenért. Arra gondoltam, hogy jobb lenne leírni mindezt, mert nem vagyok már biztos benne, hogy meddig élek még. Versenyt futottam az idővel.”

Az új-zélandi színész először márciusban osztotta meg a rajongóival a rossz hírt, miszerint rákos, de hozzátette azt is, hogy mitől retteg igazán:

„Nagyon szeretnék még egy-két évtizedet, tudod? Megépítettük ezeket a szép teraszokat, vannak olajfáink és ciprusaink, és szeretném figyelemmel követni, ahogy mindez megérik. És ott vannak a kedves kis unokáim. Szeretném látni, ahogy megnőnek. De ami a haldoklást illeti? Engem nem érdekel.

A gondolat, hogy feladjam a munkámat? Elviselhetetlen! Imádok színészkedni. Nagyon jó érzés számomra, hogy folyamatosan új díszletek között sétálhatok fiatal kollégáimmal. Új szövegek, új ötletek, semmi sem fogható ehhez. Soha nem akarok lemondani erről. A nyugdíjba vonulás gondolata viszont, és az, hogy golfoznom kell, mérhetetlen rettegéssel tölt el.”

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN