Novemberben jön Keanu Reeves F1-es dokumentumfilmje

Novemberben jön Keanu Reeves F1-es dokumentumfilmje

Már nem kell sokat várni a Brawn: A lehetetlen Forma–1-sztori Disney+-os debütjére.

A Forma–1 világa egyre több és több embert érdekel, mióta olyan tartalmakkal támogatják a hagyományos közvetítéseket, mint a Netflix Drive to Survive-ja vagy az Ayrton Sennáról és a Niki Laudáról szóló filmek. Emellett kicsit radar alatt szállnak az F1TV-n elérhető egyszerűbb dokumentumfilmek, de azok között is vannak jók a rajongók számára, például a 2012-es szezonról szóló egy remek tisztelgés egy nagyszerű évről.

Most ezek közé pozícionálva jön majd a Brawn GP 2009-es bajnoki sikeréről szóló sorozat, méghozzá Keanu Reeves gondozásában. A John Wicket játszó színész a Disney+-nak gyártotta és narrálta a Brawn GP különös csapatáról készült filmet. Ebben Reevesen túl a tulaj (Ross Brawn), a versenyzők (Jenson Button, Rubens Barichello), a technikai igazgató (Nick Fry) és még a nagy rivális Red Bull csapatfőnöke (Christian Horner) is megszólal. És szerencsére már nem is kell sokat várni arra, hogy mi is láthassuk az eddig még nem látott kulisszák mögötti felvételeket, hiszen november 15-én mutatják be a sorozatot Brawn: A lehetetlen Forma–1-sztori címen.

Ezeket olvastad már?

Aki nem ismerné a történetet, annak nagyvonalakban annyit kell tudnia, hogy a Brawn GP eredetileg a Honda gyári csapata volt. Azonban a 2008-as világválság miatt a japánok kiszálltak a száguldó cirkuszból a szezon végén és ezért az alkalmazottak hoppon maradtak. Pedig ekkor már minden készen állt ahhoz, hogy 2009-ben világverő útjukra induljanak. De hiába, mert nem volt, aki finanszírozza a napi működésüket és így veszélybe került az indulásuk. Ha nincs Ross Brawn, aki szinte az utolsó pillanatban lépett közbe, akkor az istálló zseniális autója biztosan nem gurulhatott volna ki a pályára 2009-ben, hogy aztán egyéni és konstruktőr világbajnoki címet gyűjtsenek be vele.

Kövess Minket!



Gamer szótár