Öt kiváló anime, amit imádni fogsz, ha gamer vagy!

Öt kiváló anime, amit imádni fogsz, ha gamer vagy!

Hollywood mostanában csak bukdácsol, de az anime-világ egyre népszerűbb.

Amikor a Netflix először elindult a világhódító útjára új időszámítás kezdődött a modern szórakoztatás-korában. Felhasználók milliói regisztráltak a platformra és a tulajdonosok rövid idő alatt nagyon sok pénzt kerestek. Aztán, ahogy teltek az évek, szinte minden nagyobb médiabirodalom saját streaming-platformot épített és a piac legalább olyan szegmentált lett, mint a kábeltévé előfizetéseknél. Ez pedig, ahhoz vezetett, hogy a saját-gyártású műsorok színvonala nagyot esett, a woke dolgok miatt sokkal fontosabb lett az ‘üzenet’ és a közönség egyre kevésbé érdeklődik már az újdonságok iránt. Ezzel együtt az animék és mangák világa soha nem látott népszerűségnek örvend. Az olyan klasszikusok mint a One Piece, a Bleach vagy a Naruto még mindig nézők tömegeit vonzzák és egyre több új, érdekes sorozat kap lehetőséget. Mi most öt olyat hoztunk el nektek, ami a videójátékokról szól. 

Accel World

Egyből kezdünk egy tipikus szériával. A történetünk főhőse Haruyuki “Haru” Arita, egy alacsony és túlsúlyos középiskolás, akit nap mint nap cikiznek és terrorizálnak a suliban. Pont ezért a srác a videojátékok világába menekül. Az már az első percekben kiderül, hogy Haru nagyon tehetséges. Az egyik nap, amikor belép, a képességeire felfigyel egy másik játékos, akiről később kiderül, hogy ő a suli legszebb és legnépszerűbb lánya, aki nem mellesleg a Diákönkormányzat elnöke. Kuroyukihime dicséri Haru tehetségét és sürgeti, hogy próbálja ki a világ legnépszerűbb VRMMO-ját, a Brain Burstot. A játék felgyorsítja az emberek kognitív-képességeit és, akinek megvan az adottsága, olyan dolgokra lesz képes, amire egy átlagos ember nem. Persze előkerül egy sötét titok, a furcsa pár szert tesz néhány szövetségesre és részről-részre egyre menőbb PVP-párbajokat láthatunk. Ahogy Haru fejlődik és egyre több időt tölt el emberek között, elkezdi levetkőzni a szégyenlősséget és elkezd bízni saját magában.

Log Horizon

Az Elder Tale a világ egyik legnépszerűbb MMO-ja, de már lassan 10 éve van a piacon és körülötte lévő felhajtás egyre csak lohad. Persze Shiroe, a játék egyik legendás csapatának vezetője még mindig online van és csinálja a küldetéseket. Azonban egyik nap furcsa dolog történik, miszerint az éppen online 30 000 játékosnál eltűnik a kilépés gomb és csapdába kerülnek. Persze pillanatok alatt kitör a pánik, a karakterek az egyetlen biztonságos helyre, Akiba városába menekülnek. Shiroe ugyan nem szereti, ha ő kerül a középpontba, de a tapasztalata és a tudása miatt vezető-szerepben találja magát és megígéri, hogy mindenkit hazajuttat.

Overlord

A sztori középpontjában ismét egy átlagos srácot, Momongát találjuk, aki a munkaidején kívül gyakorlatilag folyamatosan az YGGDRASIL nevű játékkal múlatja az idejét. Az első részben közte és a barátja közötti beszélgetésbe kapcsolódunk be. Kiderül, hogy Momonga klánja, az Ainz Ooal Gown egyre inaktívabb. A tagok egyre kevesebbet lépnek be, sokan a karrierjükre koncentrálnak vagy családot alapítanak és ezért egyre kevesebb idejük van erre a világra. A vita után egyedül Momo marad belépve, aki unalmában elkezd kísérletezni az NPC-k mechanikáival. Persze, miután belenyúlt azoknak a kódjába, egyből várja, hogy a felügyelő-rendszer kivágja, de ez sosem következik be. Viszont nem tud kilépni és arra lesz figyelmes, hogy a világ körülötte öntudatra ébred.

No Game No Life

Sora és Shiro, két testvér a világ legjobb játékosai. Teljesen mindegy, hogy milyen játékba kezdenek, nem telik sok időbe, hogy elkezdjenek mindenkit megverni. Persze a valóságban már nem tudnak ilyen jól érvényesülni, de azzal, hogy az életük minden percét a gép előtt töltik, ez nem zavarja őket túlságosan. Egy hosszú játékkal töltött nap után meglátogatja őket egy távoli világ istennője Tet, aki felkínálja nekik, hogy szülessenek újra egy olyan világban, ahol mindent a játékok irányítanak. Egy sakkjátszma királyságok sorsáról dönthet, bárki felteheti minden pénzét egy pénzfeldobásra és a vitás kérdésekben sem a bíróság dönt hanem a játéktudás. A világ egyetlen szabály, hogy nem lehet csalni, viszont a legtöbb nép a mágia segítségével elfedi, hogy nem játszik tisztán. Azonban az emberek nem tudnak varázslatot használni, ami azt jelenti, hogy minden játékban mindig veszítenek. Tet arra kéri Sorát és Shirot, hogy álljon az emberek nemezetének élére és mentsék meg őket. 

Sword Art Online

Ebben a világban a VR-technológia sokkal előrébb van, mint nálunk. A sisakok nem csak képet és hangot pakolnak a játékosok elé, hanem egy másik univerzumot. A karaktereket mindenki a gondolataival irányítja, nincsenek perifériák. Kirito egy fiatal középiskolás srác, aki részt vesz egy nagyon várt MMORPG, a Sword Art Online béta-tesztjében. Amikor a játék teljes valójában megjelenik ő és még 10 000 ember belép, hogy most már teljes egészében felfedezzék a játékban rejlő lehetőségeket. Viszont a csavar megint onnan indul, hogy nem tudnak kilépni és pár óra múlva megjelenik Kayaba Akihiko, a játék vezető fejlesztőjének avatárja, aki elmondja, hogy csak akkor hagyhatják el SAO-t, ha Aincrad utolsó, 100. szintjét is legyőzik. Aki pedig meghal, az a való életben sem ébred már fel többet.

Kövess Minket!



Gamer szótár