Brie Larson ki akar ugrani az Marvel-univerzumból, szerinte a rajongók tönkretették azt

Brie Larson ki akar ugrani az Marvel-univerzumból, szerinte a rajongók tönkretették azt

 Most, hogy megérkeztek az első becslések, a The Marvels nem számíthat túl sok jóra.

Az nem új, hogy a Disney bajban van. A Star Wars-filmeket, talán a Rogue One kivételével, a legtöbb veterán rajongó utálja. A mozibevételek egyre apadnak, a sorozatok nézettségi adatai általában a Nielsen Top 10-es listájára sem férnek fel és a legújabb hírek szerint tavalyhoz képest a merch-osztály forgalma is csökkent 72%-kal. Persze mondhatnánk azt, hogy ott van a Marvel. A szuperhősök még mindig megmozgatják az embereket. Ez részben igaz, idén a Galaxis Őrzőinek harmadik része egész jót ment, de ezzel a sor véget is ért. Az új Hangya mínuszban zárt, a Secret Invasion ott sem volt a toplistákon és most úgy néz ki, hogy a nemsokára mozikban landoló The Marvels is hatalmas bukta lesz. A tesztvetítések adatai alapján a becsült bevételek azt mutatják, hogy még a Quantumania is maga mögé utasítja majd. Ennek fényében nemrég Brie Larson több interjúban is elmondta, hogy itt az ideje egy másik kapitánynak is nyugdíjba mennie. 

“Úgy érzem, hogy kiábrándultam a szerepből. Az utóbbi években szinte csak támadást kaptam a rajongóktól és szerintem már senki nem szeretné, ha újra én lennék Carol Danvers.”

Nos, ebben Larson nem téved, de az okokban már nem tudok neki hinni. Kezdésnek messze ő játszotta a legerősebb Marvel-karaktert a filmekben. Az Endgame egyik jelenetében magában felvette a harcot Thanossal, miközben Vasember, Amerika Kapitány meg Thor, pár perccel azelőtt akkora verést kapott, hogy a fal adta a másikat. A nagy hatalommal pedig nagy felelősség is jár, amit Brie borzalmasan kezelt. Kezdésnek a sajtóeseményeken látványosan utálta minden egyes kollégája, ha vele kellett interjút adnia. A nyilatkozatai fellengzősek és nagyképűek voltak, amikben persze ‘az üzenet’ mindig fontos szerepet játszott. Illetve lehet az sem tetszett a fanoknak, hogy a karakter nagyon messze került az alapanyagtól (ez mondjuk nem teljesen az ő hibája). Eközben pedig folyamatosan jöttek a hírek, hogy hol itt, hol meg ott sír, hogy az ő általa játszott karaktert nem szereti senki és minden csúnya troll vele foglalkozik az interneten. 

Pedig úgy volt, hogy Captain Marvel lehet az Avengers következő generációjának vezetője. De most eljutottunk odáig, hogy a The Marvels akkorát bukik majd, hogy anyám is csuklik majd otthon. Larson kisasszony pedig úgy néz ki, hogy idő alatt el akarja hagyni a süllyedő hajót. Talán nem kellett volna megsérteni azt a közönséget, akit érdekelnek a szuperhősök. Talán nem kellett volna lenyomni a rajongók torkán a nőiesített első fázist. Félreértés ne essék, nem vagyok az erős női karakterek ellen. Azzal van tele a hócipőm, hogy jött egy női karakter és pillanatok alatt lepipálta a párját. A She-Hulk gyakorlatilag pár nappal az átváltozása után mindenben jobb volt Bruce-nál. Wanda talált egy könyvet, aminek a segítségével megölte majdnem az össze mágust, Kamar Taj templomában. Suri pedig pillanatok alatt beletanult a Fekete Párduc szerepébe, miközben T’challa még egész durva próbatételeken ment keresztül. És a baj ebben rejlik. Nincs szenvedés, a női hősöknek nem kell semmiért megküzdeniük. Abban a pillanatban, amikor felöltik a köpenyt máris mindent tökéletesen tudnak. Pedig ebben a műfajban erre szükség van. Ha valaki egyből a jó mintaképe, akkor az egész hiteltelen. Ha valakinek nincs hibája, akkor nincs hova fejlődnie. Ha nincs hova fejlődnie, akkor ő a tökéletes ember. Minket rajongókat pedig ez az egész nem érdekel. Szükségünk van valamire, amit magának érez az ember. Erre tökéletes példa Peter Parker, vagyis Pókember. A hálószövő az egyik legnagyobb és legnépszerűbb hőse a Marvel-füzeteknek. De tele van hibával. Sokszor forrófejű, túl sokat törődik azzal, hogy az emberek mit gondolnak róla, tele van gyerekkori traumával és ehhez még kapcsolódik egy jóadag kisebbségi komplexus is. De kedves, jószívű, lojális, vicces és menő. A jellemvonásainak keveréke teszik azzá, ami miatt annyira szeretjük őt. Kedves Kevin Feige valami ilyesmire lenne az MCU-nak szüksége.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár