Kiderült hogy Kevin Feige két embert is Marvel-tiltólistára rakott

Kiderült hogy Kevin Feige két embert is Marvel-tiltólistára rakott

Feige beleegyezése nélkül senki nem szerepelhet szuperhősök között.

Amikor a mozikba került az első Vasember, az első Thor, az első Amerika Kapitány és persze az Avengers kezdő része, akkor a rendezőkön és a színészeken kívül volt egy ember, akit együtt magasztalt a szakma és közönség is. Mindenki tudta, hogy az agytröszt az egész Marvel-projekt mögött Kevein Feige volt, aki egy több szálon kapcsolódó mozis univerzumot tervezett, amiben a karakterek meg-megjelennek egymás filmjében majd pár évente egy grandiózus kalandban egyesítik erejüket, hogy legyőzzenek egy ikonikus gonoszt. A koncepció letarolta a fanokat. A bevételek folyamatosan nőttek és a Disney borzalmas profitot húzott be. 

Azóta persze már megváltozott a szél. Mostanában már az jónak számít, ha egy film kijön nullára. Ez köszönhető annak, hogy ‘az üzenet’ sokkal fontosabb lett mint a tartalom, inkább a karakterek politikai korrektsége kapja a főszerepet és nem a fejlődés és persze a szereplők is lassan az A-lista után már erősen a C-kategória után nyúlnak. 

Ha pedig ez még nem lenne elég, akkor Feige már többször kijelentette, hogy van két ember, akivel nem dolgozik, amíg ő a mindenható Marvel-körökben. Az első áldozat Joss Whedon, aki az Agents of S.H.I.E.L.D. rendezője volt. Az a sorozat egy olyan alkotás volt, amire senki nem számított, hogy sikereket érhet el, de mégis volt impaktja. Az első két Avengers mozi között elvarrt pár szálat, rávilágított pár érdekes kérdésre és a fogadtatása erős közepes volt. De azóta kiderült, hogy Whedon nem mindig egyeztetett Feige-vel és a sztori néha olyan irányba pörgött, ami nem illett a nagy képbe. Ezért az egész széria valahogy kikerült a kánon alól és a rendező azóta sem kapott lehetőséget

A lista második tagja Edward Norton, aki az első Hulk-filmben alakított a dühkezelési gondokkal küzdő nagy zöld testépítőt. A viccet félretéve, Norton és Feige már az első rész alatt összekülönbözött. Előbbi egy lassú, elgondolkodtató filmet akart, mint Nolan Batman-alkotásai, míg utóbbi egy gyors és könnyed akció-kalandot. Ennek a két oldalnak az elegye lett az Incredible Hulk. Ez annyira ‘jól’ sikerült, hogy Nortont lecserélték, örökre.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN