Ilyen volt a kivágott jelent, ami fenekestül felfordította volna a Star Warst

Ilyen volt a kivágott jelent, ami fenekestül felfordította volna a Star Warst

A karakter fejlődését már így is támadják, de ha ez maradhatott volna, az rosszabb lenne.

A Baljós Árnyak, a Klónok Támadása és a Sithek Bosszúja megosztotta a közönséget. Ugyan a trilógia megpróbált egy tökéletes előzményt rakni a klasszikus epizódok elé időrendbe. Azonban néha túl sokat akart és a történet pár helyen nem sikerült olyan simára, mint a nagy elődöknél. Erre tökéletes pléda Dooku karaktere. Az nagyjából közös megegyezés, hogy a nagyhatalmú Sith Lord nagyszerű gonosz volt. Logikus, hideg, kegyetlen és céltudatos. Sokunknál elérte, hogy elgondolkozzunk azon, hogy lehet a Erő sötét oldalának is igaza lehet. Egyértelműen nem tudtuk rámondani azt, hogy ő a rosszfiú. Ezzel együtt a két filmben, ahol szerepelt, kevés időt kapott. Nem volt igazán ideje a fejlődésre, nem igazán ismertük meg a motivációit és egy kicsit beleszürkült a háttérbe. Ezen persze Clone Wars animációs-széria sokat segített, de az már veszett fejsze nyele. Viszont nemrég arról érkezett pár pletyka, hogy egy kivágott jelenet nagyot lendíthetett volna Qui-gon mesterén.

A harmadik rész elején, mikor Anakin és a Gróf párbajozik a főkancellár előtt, akkor Palpatine megemlíti, hogy Anakin anyját Dooku parancsára ölték meg a tuskenek. Ezt Dooku nem tagadja és persze ennek hatására a jedi olyan düh-spirálba kerül, aminek a végén már teljesen érthető lett volna, hogy miért öli meg ellenfelét hidegvérrel. 

Persze a jelenet nem csak megmagyarázott volna dolgokat, hanem újabb kérdéseket vetett volna fel. Nem lett volna ez már túl sok a fiatal jedinek? Palpatine-manipulációja az egyik legzseniálisabb szála az előzmény-epizódoknak. Okos volt és logikus, bár pár helyen azért rezgett a léc. Ha bejön egy ilyen jelenet, akkor lehet elpattan a már eddig is törékeny egyensúly. Benne van, hogy azt már nem bírta volna el a narratíva. A koncepció érdekes, mert más fénybe helyezne karaktereket, de nem működhetett.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár