Meghalt a Jóbarátok Chandlerje, Matthew Perry

Meghalt a Jóbarátok Chandlerje, Matthew Perry

A világ leghíresebb sitcomjának egyik főszereplőjeként meghódította Hollywoodot is.

A mozik és a televíziók képernyőjén egyaránt találkozhat bárki a mai napig Matthew Perry ikonikussá vált alakításaival, ugyanis az 1969-ben született amerikai színésznek sikerült megvetnie a lábát a filmiparban a Jóbarátok (Friends) után is. Mindenki Chandler Bingje, a szarkasztikus, cinikus, ironikus humoráról ismert adatfeldolgozó, Monica későbbi férje, Joey legjobb barátja, Ross egykori lakótársa 54 éves volt.

Ezeket olvastad már?

A közösségi médiában azonnal beindultak a találgatások, hogy pontosan mi okozhatta a korai halálát a színésznek. Az biztos, hogy saját Los Angeles-i házában találtak rá magyar idő szerint a tegnapi nap. A TMZ-jelentése szerint megfulladt a művész, aki valamilyen fizikai aktivitás során lett rosszul. 

Az elmúlt években többször osztott meg Perry olyan részleteket az életének korábbi szakaszaiból, amikor aktív droghasználóként kórházban is kellett őt kezelni. Nem vetette meg a tudatmódosító szereket, valamint az alkoholt sem, amire már tinédzserként ráfüggöt. A Jóbarátokban látható folyamatos súlycsökkenés - és gyarapodás szintén arra vezethető vissza, hogy pusztította a testét, szinte teljes kontroll nélkül. Egyszer már megállt a szíve, akkor sikerült újraéleszteni őt...

Matthew Perry fontosabb filmjei és sorozatai

  • Jóbarátok (Friends)
  • Bérgyilkos a szomszédom (The Whole Nine Yards)
  • Pereld a nőt! (Serving Sara)
  • Megint 17 (17 Again)
  • Furcsa pár (The Odd Couple)

Ezen kívül szinkronhangként feltűnt a Fallout: New Vegasban (Benny), ami nem véletlen. Ellen DeGeneresnek elárulta, hogy akkora rajongója a posztnukleáris Amerikában játszódó videójátéknak, hogy egyszer egy specialistához is el kellett mennie a kezével, annyit pörgette a Fallout 3-at.

Kövess Minket!



Gamer szótár