Ijesztően gyors bemutatón leplezte le az M3-at és új gépeit az Apple

Ijesztően gyors bemutatón leplezte le az M3-at és új gépeit az Apple

Az új M3-as chipek mellett egy iMacet és két MacBook Prot is leleplezett az éjjel az Apple.

Az Apple éjjel megtartotta az „Ijesztően gyors” névre keresztelt halloweeni eseményét, amelyen az új M3-as chip családot, valamint az ezzel szerelt MacBook Prokat és egy iMacet leplezett le. A félórás bemutatóban nem nagyon volt hezitálás, egyik termék után jött a másik, a fókusz pedig a teljesítményen és a hatékonyságon volt.

A processzorok terén a legnagyobb újdonság talán az volt, hogy most először egyszerre leplezték le az M3, M3 Pro és M3 Max chipeket. Persze arra sem lehet panasz, amit ezek nyújtanak, hiszen az új Dynamic Caching funkció mellett Ray Tracing támogatást is kapott a lapkában található GPU, hogy a játékokban is a lehető legtöbbet nyújthassa az M3-család. Az mondjuk még mindig bizarr, hogy a telefonokban ezt hamarabb összehozták, de sebaj!

Ami a nyers erőt illeti, ezúttal az inteles gépeket és M1-et használó Apple-tulajokat akarták meggyőzni a váltásról, ezért több ponton is a régi Apple SoC-val hasonlították össze a mostani teljesítményt. Ez alapján a trió leggyengébb eleme 2,4-szer lett gyorsabb az M1 Pronál, míg a Max modell 2,5-ször.

Ezeket olvastad már?

Ezt követően jöhettek a gépek! Először a a frissített 14 és 16 colos MacBook Prokat leplezték le. A kisebb méretben 18, a nagyobbnál 22 óra üzemidőt ígér az Apple. Más azonban nem igazán változott a termékben, így a csatlakozók, a méret és a tömeg sem. Ezért két kisebb, de hasznos újdonságnak lehet majd örülni a processzor mellett. Az egyik az, hogy asztrofeketében is elérhető lesz – kíváncsian várjuk, mennyire lesz ujjlenyomat-mágnes. A másik fejlesztés pedig a kijelző fényerejét érinti: most 1 600 nitet sajtoltak ki a Mini LED panelekből.

Ami még érdekes lehet, hogy érkezik egy belépőszintű 14 colos MacBook Pro, amely a Touch Bar-modellt váltja majd le végérvényesen – ez a sima M3-mal lesz szerelve. Tehát a kínálat úgy fest majd, hogy ez az alapgép 799 990, a Pro Pro 14 colos 999 999, a Maxszel szerelt pedig 1 599 999 forintról indul. A laptopokat először november 7-én lehet kézbevenni és már mától előrendelhetőek.

Végül befutott a 24 colos iMac is, amely azon túl, hogy mostantól M3-at tartalmaz, nagyon minimális változásokon ment át. A gép zöld, sárga, narancssárga, rózsaszín, lila, kék és ezüst színben lesz elérhető és a legolcsóbb, kevesebb GPU-maggal szerelt változatáért 649 990 forintot, míg a valamivel erősebb és több csatlakozóval is rendelkező masináért 749 990 forintot kell leszurkolni. Ezeket szintén november 7-étől lehet átvenni és már mától előrendelhetőek.

Kövess Minket!



Gamer szótár