2024-ben két Trónok harca spinoff sorozatnak is örülhetünk!

2024-ben két Trónok harca spinoff sorozatnak is örülhetünk!

Megvan az is, hogy kikről szól majd az új előzménysorozat.

Ha még nem volt elég a Trónok harcából (Game of Thrones), akkor a jövőre nézve nagyszerű híreink vannak, hiszen két további produkció is tervben van Hollywoodban. Az egyiknek az alapját George R.R. Martin 'Dunk and Egg' könyvei szolgáltatják, a másik pedig már egy ismerős történet folytatása, hiszen a Sárkányok háza (House of the Dragon) második szezonja is zöld utat kapott.

Ezeket olvastad már?

A Dunk and Egg spinoffot is szériaként képzelik el a Warner Bros. fejesei, és az előzetes hírek szerint a történet egy évszázaddal a Trónok harca eseményei előtt játszódik majd. A főszerepet pedig Ser Duncan the Tall és társa, Egg kapja és a forgatásokat 2024 tavaszán szeretnék elkezdeni. A csatorna áprilisban ugyanazon az eseményen jelentette be, hogy az előzménysorozatot berendelték, mint amikor az új streaming szolgáltatást, a Maxot is bemutatták. Az HBO tartalomért felelős vezetője, Casey Bloys ennek apropóján megjegyezte, hogy folyamatosan dolgoznak a különböző Trónok harca forgatókönyveken és ötleteken.

A Sárkányok háza sem merül a feledésbe, ugyanis folytatódik a kaland a második szezonnal, amely Martin "Tűz és vér" című könyvéből merít, hogy feltárja a Targaryen-ház örökségét 200 évvel a Trónok harca eseményei előtt. A projektnek egyébként kacifántos utat kellett bejárnia, míg végül összeállhatott, hiszen az elmúlt hónapokban javában zajlott a WGA és a SAG-AFTRA sztrájkja (előbbi már véget ért), de úgy tűnik, hogy az eltérő brit munkaügyi törvények végül lehetővé tették, hogy befejezzék.

Bloys a sajtóeseményen megerősítette, hogy a sorozat jelenleg az utómunkálatoknál tart, és a tervek szerint 2024 nyarán lesz a premierje, emellett a helyszínen tartózkodó újságírók megtekinthették az exkluzív trailerét is a nyolc epizódból álló új évadnak.

Kövess Minket!



Gamer szótár