Kapaszkodj meg, Chuck Norris 11 év után ismét egy őrült mozifilmben szerepel

Kapaszkodj meg, Chuck Norris 11 év után ismét egy őrült mozifilmben szerepel

Erősen B-kategóriás alkotásról van szó, de alighanem miatta érdemes lesz megnézni.

Legutóbb 2012-ben a The Expendables 2-ben (A feláldozhatók 2) láthattuk Chuck Norrist a mozikban, és az akkor 72 éves színész még egy róla szóló viccet is elsütött Stallonénak meg a csapatnak. Azóta eltelt több, mint egy évtized, és bármennyire is szeretnénk, az idő Norrist sem kíméli. Nem vonult teljesen vissza a színészkedéstől, de már csak nagyon apró szerepeket vállalt, ami nagyjából kimerült abba, hogy 3 sorozatban 1-1 epizód erejéig tűnt csak fel. Külön érdekesség vele kapcsolatban, hogy a 2023-ban debütált Crime Boss: Rockay City című videójátékban is szintén megjelent, a róla mintázott sheriffnek pedig ki, ha nem ő adta volna a hangját.

Ezeket olvastad már?

Fénykorában viszont mindig is arról volt híres, hogy remekbe szabott akciófilmekben brillírozott, elég csak az olyan produkciókra gondolni, mint az Ütközetben eltűnt, a Tomboló terror, a Delta Kommandó vagy éppen a Walker, a texasi kopó című tévésorozat. Egy alkalommal még magával Bruce Lee-vel is megküzdhetett. A Deadline jelentése szerint viszont Chuck Norris visszatér és ismét egy egész estés filmben szórakoztatja majd a közönséget. 83 évesen csatlakozott az Agent Recon című produkció stábjához, és a projekt olyan jól haladt, hogy már forgatásokkal is végeztek idén. A rendezői széket az a Derek Ting foglalhatta el, aki korábban olyan 'fantasztikus' dolgokat adott ki a kezei közül, mint például a Largo Winch – Az örökös, de az új filmjében persze színészként is részt vállalt a munkából. Egy másik nagy öreg is szerephez jut a történetben, a nyolcvanas években A vadak ura sztárjaként vált ismertté Marc Singer szintén ott lesz Norrisék oldalán. Feltűnik még a képernyőn rajtuk kívül még Jason Scott Jenkins, Matthew Ryan Burnett, Teo Briones, Nikki Leigh és Sylvia Kwan is a fontosabb szereplők közül.

A sztori szerint Alastair (Norris), egy titkos földi biztonsági kommandó parancsnoka felkéri a szupererős újoncot, Jimet (Ting), hogy a harcedzett Green ezredes (Singer) és tapasztalt tengerészgyalogosai vezetésével vegyen részt egy küldetésben, amelynek célja egy rejtélyes energia-anomália felderítése egy új-mexikói bázison, ahol gyaníthatóan idegen technológiával kísérleteznek. Amikor a csapat egy ismeretlen lénnyel találkozik, amely nemcsak rendkívüli erővel és sebességgel rendelkezik, de képes irányítani a harcosokat, a triónak megállíthatatlannak tűnő hordákon kell átverekednie magát, hogy kiderítse az igazságot és megakadályozza az emberiség pusztulását.

A produkcióval kapcsolatban Ting arról is beszámolt, hogy igyekeztek kitolni a határokat a felvételek során, amennyire csak lehetséges volt, és ennek tudatában elképesztő akcióra számíthatunk. Chuck Norris jeleneteit viszont a fia, Dakota koreografálta, ezért elképzelhető, hogy a Jean-Claude Van Damme-hoz hasonló pörgőrúgásokat, amelyet Norris is bemutatott a kamerák előtt jópárszor, már valószínűleg nem magától az akciósztártól láthatjuk, már, ha ilyesmik lesznek a filmben persze.

Az Agent Recon valamikor 2024-ben debütál a mozikban.

Kövess Minket!



Gamer szótár