Nicolas Cage a The Flashről: Fogalmam sincs, hogy mi történt

Nicolas Cage a The Flashről: Fogalmam sincs, hogy mi történt

Hát, hogy a CGI terén mi történt, azt mi sem értjük.

Emlékeztek még a nyár eleji The Flashre? Rendkívül felejthető film volt (ez is) a DC-től, maximum arra a szenvedésre emlékezhetünk, amit a két és fél órás film végignézése okozott nekünk. A 200-220 millió dollárból készült produkció nagyot hasalt a kritikusoknál és  a jegypénztáraknál is, mindössze 270 millió tudott összekalapozni, ezzel beállt a megbukott DC-filmek hosszú sorába.

Volt azért egy-két izgalmas pontja a filmnek, a cameo jelenetek kifejezetten jópofák volták, leszámítva persze az undorító CGI-t. Cameo szerepben tűnt fel többek között Nicolas Cage is, akiből anno majdnem Superman lett, de végül annak a filmnek az ötlete a kukában landolt. A The Flashben végre tényleg ő lehetett (az egyik) Acélember, amiről most meg is osztott néhány érdekességet.

Ezeket olvastad már?

„Ami a legfontosabb, hogy valós felvételek készültek (utalva ezzel arra, hogy sokak szerint csak CGI keltette életre a színészt a filmben - a szerk.), ottvoltam a forgatáson. Rengeteg energiát öltek a ruha elkészítésébe... Az elképzelés annyi volt, hogy egy alternatív univerzumban állok, ami a szemem előtt pusztul el. Szövegem nem volt, mindent az arcommal, az érzelmeimmel kellett megoldanom. Körülbelül 3 órát voltam a forgatáson."

Végül persze nem ezt láttuk a filmben, hanem egy borzalmas CGI-förtelmet, ami félszemmel, hunyorítva, félhomályban, két sör után kicsit hasonlított Cage-re.

„Amikor elmentem a vetítésre, már egy óriási CGI pókkal harcoltam. (...) Semmi ilyet nem tettem a forgatáson, nem tudom mi történt."

Valószínűleg nem ez a jelenet mentette volna meg a filmet, ezer sebből vérzett a The Flash. Nagy reboot előtt áll a teljes DCEU univerzum, aminek egy szerencséje van, hogy alapos lejtmenetben van az MCU is. Ha a DC-nek most sikerülne összekapnia magát, még akár a Marvelt is megelőzhetnénk az elkövetkező években.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN