A PC elérte a Simpson családot is, eltűnik egy ikonikus jelenet a sorozatból

A PC elérte a Simpson családot is, eltűnik egy ikonikus jelenet a sorozatból

Hiába fut már 34 éve és élt meg 750 epizódot a Simpson család, várható volt, hogy a mai pc világnak előbb utóbb valamilyen formában meg kell majd felelnie a sorozatnak.

Akadnak még olyan alkotások, amelyek szembe mennek a társadalmi elvárásokkal, kigúnyolják az érthetetlen és buta trendeket, odaszúrnak mindenkinek, de egyre kevesebb van belőlük, ráadásul időnként nincs könnyű dolga a készítőknek a hihetetlenül szigorú és makacs cenzúra miatt.

Ezeket olvastad már?

Most egy újabb közkedvelt rajzfilmen is módosítást hajtanak végre, mert lépést kell tartania az őt körülvevő kultúrával. A A Simpson család (The Simpsons) egyik új epizódjából kiderült, hogy Homer Simpson többé már nem fojtogatja fiát, Bartot. Ebben a szériában ez abszolút egy viccnek számított. Homer úgy fenyítette meg pajkos legidősebb gyermekét, hogy rámarkolt a nyakára és gyakorlatilag fojtogatta, emitt Bart szemei kidülledtek és a nyelve kilógott.

Annak ellenére, hogy ez a rajzfilmfigurákból álló családban az apa-fia kapcsolat egyik legfelismerhetőbb eleme volt, gyakran kritizálták ezt a jelenetet a brutalitása miatt. A 35. évad harmadik, "McMansion & Wife" című epizódjában azonban Homer kijelenti, hogy megváltozott, amikor feleségével, Marge-zsal meglátogatják új szomszédjukat, Thayert.


Az ominózus jelenet, mikor Homer nagyon berágott Bartra

Amikor Homer kézet fog és bemutatkozik, az új szereplő megjegyzi, hogy milyen erős Homer szorítása, amire jön is a válasz:

„Látod, Marge, a fiú fojtogatása kifizetődött. Csak vicceltem, már nem csinálok ilyet. Az idők változnak.”

Ezt a részt először október végén ugározták, azonban ez a megjegyzés elindított egy online eszmecserét, miután egy néző kiposztolta a napokban Twitteren (X-en) a jelenetet).

Jöttek is a kommentek, és ezek között sokan örültek, hogy ezt kivették végül a sorozatból:

„Elég sokáig tartott nekik lmao”

„Tudtam, hogy az én Homér Simpsonom fejlődőképes.”

Egyébként is utoljára a 31. évadban (2019-2020) fojtogatta Homer Bartot, miközben érdekessége a szériának, hogy a családon belüli erőszak témáját korábban már többször is feldolgozták.

Kövess Minket!



Gamer szótár