A tél közeleg, Havas Jon spinoff sorozata meg csak távolodik az HBO miatt

A tél közeleg, Havas Jon spinoff sorozata meg csak távolodik az HBO miatt

Csalódást keltő nyilatkozatot tett az HBO első számú embere a Trónok harca spinoff sorozatokkal kapcsolatban.

Az HBO-n futó Trónok harca befejezése után Havas Jon jövője a levegőben lógott. Annak ellenére, hogy a cég vezérigazgatója, Casey Bloys az év elején vicces utalásokat tett arra, hogy Kit Harington visszatérhet egy spinoff-sorozatban, most arról számolt be, hogy egyelőre ez a projekt még nem kapott zöld utat. Az elnök pedig azt is elmondta már, hogy mindig kidolgozás alatt áll náluk néhány Trónok harca forgatókönyv, tavasszal pedig nekiláttak a Dunk and Egg széria előkészítésének.

„Jelenleg nem igazán van olyan sztori ebben a világban, ami zöld utat kaphatna, de mindig dolgozunk a különböző forgatókönyveken és ötleteken.”

Ezeket olvastad már?

Mint ismert, az HBO továbbra is folytatni szeretné a Trónok harca univerzumának bővítését. Ennek eredményeként született meg az első spinoff-sorozat is. Ráadásul a Sárkányok háza esetében már a második évad sincs messze, a hírek szerint a folytatás 2024 tavasszal vagy legkésőbb nyáron debütálhat. Emellett egy második spinoffot is jóváhagytak, A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, amely George R. R. Martin Dunk and Egg című könyvén alapul.

Ez az univerzum viszont elképesztően hatalmas, ezért hihetetlen sok lehetőséget rejt. Nem véletlenül szeretnének egy Havas Jon spinoffot sem, hiszen a karakter rendkívül népszerűnek bizonyult a Trónok harca egyes évadai során, a gyatra lezárást követően pedig sokan nagyon szerették volna, ha folytatódik a története.

Az év elején Martin egyébként azt is megerősítette, hogy Harington valóban visszatér majd egy spinoffban, ráadásul a színész részt vett az előkészítésben is. Mindezektől függetlenül egyelőre még nem hagyták jóvá ezt a koncepciót, ezért a rajongóknak türelmesnek kell lenniük. A hírek szerint további spinoff ötletekre sem bólintottak még rá a HBO-nál, melyek között megtaláljuk a Corlys Velaryonról szóló sorozat, illetve a Nymeria hercegnővel fémjelzett animációs filmet is.

Mivel a SAG-AFTRA sztrájk jelenleg is tart, az írók sztrájkja pedig csak nemrég ért véget, ezért ezek az demonstrációk tagadhatatlanul befolyással voltak a gyártási folyamatokra. Ennek ellenére Bloys szerint a The Hedge Knight forgatásainak a jövő év elején nekivághatnak.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN