SAG-AFTRA: Lezárult a történelmi sztrájk, megegyeztek a stúdiók és a színészek

SAG-AFTRA: Lezárult a történelmi sztrájk, megegyeztek a stúdiók és a színészek

Az elmúlt hónapokban teljesen leálltak a forgatások Hollywoodban, ugyanis a színészek nemes egyszerűséggel beszüntették a munkát.

118 nagyon hosszú napon keresztül harcolt egymással a színfalak előtt és mögött a SAG-AFTRA (a hollywoodi színészek szakszervezete) és a televíziós, valamint filmes stúdiók hada. Végül sikerült közös nevezőre hozni a két fél által képviselt feltételeket, így hamarosan újra beindulhat a munka, elkezdhetik a kamerák előtti munkát a legendás művészek. 

Ezeket olvastad már?

Miben egyeztek meg egymással a sztrájkban résztvevők?

A szakszervezet kiharcolta, hogy legalább 7%-kal emeljék meg (ez 2%-kal több, mint amit az írók céhének tagjai elértek) mindenkinek a fizetését, korlátozzák az AI térnyerésének ütemét, valamint kapjanak azok bónuszt, akik streamingre kerülő alkotásokban szerepelnek. Végül, de nem utolsó sorban jobb nyugdíjhoz kapcsolódó konstrukciók és egészségügyi szolgáltatások is kijárnak a színészeknek, hogy fenntarthatóbb legyen számukra a mindennapi munkavégzés.

Milyen filmek és sorozatok forognak újra a sztrájk beszüntetése után?

  • Az élőszereplős Minecraft, valamint a Mortal Kombat 2 forgatását 2024 elején kezdik el
  • A Stranger Things utolsó évadjának forgatása heteken belül elstartol
  • A James Gunn nevével fémjelzett Superman: Legacy 2024 márciusában foroghat
  • A nagyon közeli jövőben Venom 3 (premierjét 2024. november 8-ára tolták el), Deadpool 3, Beetlejuice 2, Gladiator 2, Juror No. 2 munkálatok kezdődnek el vagy újra

A hivatalos megjelenési dátumokat innentől figyelni kell majd, ugyanis a forgatási munkák megkezdése miatt egyre inkább körvonalazódhat a producerek előtt, hogy mikor kerülhetnek moziba a várva várt alkotások.

Kövess Minket!



Gamer szótár