A Band of Brothers babérjaira tör az új 2. világháborús sorozat

A Band of Brothers babérjaira tör az új 2. világháborús sorozat

Egy újabb nagyszabású produkció Steven Spielbergtől.

A napokban debütált a Masters of the Air első előzetese, melynek producerei között találjuk Tom Hankset és Steven Spielberget is. Az elit alakulat (Band of Brothers) és A hős alakulat (The Pacific) szellemi örökésenk tartott mű pedig rögtön magával ragadta a nézőket, főleg azokat, akik különösen érdeklődnek a második világháborús alkotások iránt. A filmnek egy igen ütőképes szereplőgárdája is van, hiszen feltűnik a vásznon többek között Austin Butler, Callum Turner és Barry Keoghan is. De ízelítőt kapunk a különösen brutális légicsatákból is, amely központi szerepet kap az Apple TV Plus-on, januárban induló kilenc epizódból álló sorozatban.

Ezeket olvastad már?

A trailer narrátora Anthony Boyle, aki Harry Crosby őrnagyot, a 100. bombázócsoport eredeti navigátorát alakítja. Crosby feladata volt, hogy megtervezze a B-17-es bombázók flottájának útvonalait, mielőtt Európa felett harcba szálltak volna. Az ő irányítása alatt vált a 100. bombázócsoport a Véres Század néven ismertté, mivel a háború során a nehéz bevetések során súlyos veszteségeket szenvedtek a repülőgépek személyzetei. A Master of the Air készítése során hatalmas inspirációt merítettek a történelmi fotókból, amelyek közül néhányat maguk a legénység tagjai készítettek a repülőgépek belsejéből az Európa feletti harci bevetések során.

Nem véletlen ez, hiszen elképesztő részletességgel igyekeztek odafigyelni a részletekre, hogy azok történelmileg hűségesek legyenek. A B-17-eseket is kidolgozták a legapróbb részletekig, egészen a flotta kiemelkedő gépeinek farokszámáig és jelzéseiig – beleértve a 48824 "Mike" farokszámú gépet, amely részt vett harci és segélyakciókban is, miközben több ízben élelmiszert dobott le Hollandia fölött a Chowhound hadművelet keretében.

Ahogyan a Band of Brothers is Stephen E. Ambrose azonos című regényéből készült, úgy ez a produkció is Donald L. Miller Masters of the Air című könyvét ülteti át a képernyőre:

Kövess Minket!



Gamer szótár