Bajban egy másik film, ezért hamarabb kerül a mozikba a Dűne 2

Bajban egy másik film, ezért hamarabb kerül a mozikba a Dűne 2

Két héttel korábban ülhetnek be rá a rajongók.

A Dűne: Második rész (Dune: Part Two) már debütált volna a mozikban, de a WB Discovery felborította a menetrendet augusztusban és 2024-re halasztotta a filmet. Most pedig ismét változott a sci-fi megjelenési dátuma, de végre jó értelemben.

Ezeket olvastad már?

A The Hollywood Reporter szerint a Dűne: Második részét az eredeti tervektől eltérően már 2024. március 1-jén meg lehet majd tekinteni a mozikban, a korábban tervezett március 15-e helyett. A Dűne folytatása azután kaparintotta meg a március 1-jei dátumot, hogy a Universalnál – Ryan Gosling főszereplésével – készülő The Fall Guy nemrég elmozdult erről a dátumról, ugyanis nem tudják tartani a tempót a munkálatok során.

Denis Villeneuve rendezésében a folytatásra visszatér Timothee Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson is az első filmből, melletük pedig újak is bemutatkoznak, mint Florence Pugh, Austin Butler és Christopher Walken. A WBD egyértelműen a SAG-AFTRA sztrájk miatt csúsztatta el a filmet, de mivel annak vége, már más szelek fújnak. Pláne, hogy amíg zajlott a demontráció, addig a sztárok megtiltották, hogy reklámot csináljanak a filmnek, viszont ez most már elhárult, ezért minél hamarabb nekiláthatnak a hype felépítésének annál jobb, és ez igaz a bemutatóra is.

A 2021-es Dűne több mint 400 millió dollárt hozott globálisan, annak ellenére, hogy egyszerre jelent meg a mozikban és a Maxon (akkor még HBO Max néven futott a streamingplatform). Ha még nem láttad a Dűne-t, akkor érdemes tenni vele egy próbát, már csak azért is, mert a Maxon és a Netflixen is elérhető.

A filmek világán túl a Dűne franchise a videójátékok piacán aktív. Egyrészt a Spice Wars még ebben a hónapban megjelenik az Xbox Game Passban, miközben már javában készül a Dune Awakening című MMO is, bár ez megjelenési dátummal még nem rendelkezik.

Kövess Minket!



Gamer szótár