Becsapták Scorsese-t, hogy TikTok sztárt faragjanak belőle

Becsapták Scorsese-t, hogy TikTok sztárt faragjanak belőle

A felvételekről sem gondolta volna, hogy ekkora szenzációt keltenek majd a neten.

Martin Scorsese az egyik legnagyobb, még élő leganda Hollywoodban, és nem véletlenül, hiszen olyan filmeket köszönhetünk neki, mint a Taxisofőr (Taxi Driver), a Megfojtott virágok (Killers of the Flower Moon), a A Wall Street farkasa (The Wolf of Wall Street). Most azonban en megy új produkció miatt került a reflektorfénybe, hanem mert véletlenül TikTok-sztár lett belőle. Erre ő csak annyit mondott:

„Becsaptak.”

A Los Angeles Timesnak nyilatkozva Scorsese elmondta, hogy a most vírusként terjedő TikTok-videóiról azt hitte, hogy a lánya csak szórakozásból készíti őket, és nem tudta, hogy ezeket meg is fogja osztani az interneten.

„Ez egy trükk volt. Nem tudtam, hogy ezek a dolgok vírusként terjednek. Nem tudtam.”

@francescascorsese In case you can’t tell, we really love 2001: A Space Odyssey @Letterboxd #fyp #martinscorsese #movieranking ♬ Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) - ABBA

A lánya által készített felvételeken az látható, amint a 80 éves Scorsese többek között kitalálja, hogy mit jelentenek a szleng szavak, rangsorolja a filmeket egy app segítségével, és úgy tesz, mintha castingot tartana, miközben a kamera mögött a kutyája ül.

„Ezt nem tudtam, hogy felkerül az internetre.” – mondta Scorsese a kutyás jelenetről.

„Épp a másik szobában csináltam vele videót. Sosem tudom mire készülnek, mert mindig ott lóg a kezükben az iPhone. Nem vagy tudatában mi történik. Őszintén szólva nem tudtam, hogy ki fogja posztolni. Azt a szót használják, hogy 'posztolja', ugye?".

Scorsese elmagyarázta, hogy ezt csak lánya csinálja a ház körül, hiszen még akkor is odamegy megkérni őt erre vagy arra, ha pizsamában van.

A rendező legújabb alkotása – a Megfojtott virágok (Killers of the Flower Moon) –, amely 2023. október közepén debütált a mozikban nagyszerű értékeléseket kapott a sajtótól és a nézőktől egyaránt.

Kövess Minket!



Gamer szótár